„A Barcelona minősíthetetlenül bánik a legendáival”

A katalánok hétvégi ellenfelének trénere reagált Xavi menesztésére.


A La Liga utolsó fordulójában vasárnap este a Sevilla fogadja a Barcelona csapatát, amely Xavi utolsó mérkőzése lesz a Blaugrana padján.

Egy hónapja még Rafa Yuste alelnök megerősítette a spanyol trénert pozíciójában, a héten viszont Joan Laporta elnök és a sportigazgató Deco közölte Xavival a döntést, hogy ennyi volt.

Sánchez Flores a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón kifogásolta a Barca-vezetőség által alkalmazott bánásmódot, egy órával annak megjelenése után reagált a Xavi-hírre, és bár nem szokatlan, hogy egy "kolléga" ilyet mondjon, mindenképp meglepő volt a nyilatkozata.

„Nem szabadna ilyet mondanom, de minősíthetetlen, ahogy a Barcelona a legendáival bánik” – kezdte mindenki meglepetésére Flores.

„Előbb Koeman, majd Messi, most pedig Xavi…Bárcsak a csapatok jobban megbecsülnék ikonjaikat.” – folytatta.

Az egyébként vitathatatlan, hogy Laporta második mandátuma alatt több neves és fájdalmas távozó volt a katalánoknál, és Xavi helyzete volt mind közül a legrosszabbul kezelve, de ne menjünk el amellett, hogy a napokban a Sevillánál is volt egy hasonló eset: a klub egyik, ha nem a legnagyobb legendája, Jesús Navas úgy volt, távozni kényszerül a csapattól, hiszen nem ajánlott neki új szerződést az együttes, aztán egy nap sem telt el, és komoly szurkolói nyomás hatására életre szóló kontraktust kapott.

A szezon végén egyébként Xavi mellett a Sevilla edzője is távozik posztjáról.

(Borítókép: X)

Videók