A Barcelona lemondott legfőbb kiszemeltjéről

Nem hajlandók teljesíteni a követeléseket.


A Barcelona világosan jelezte, hogy a nyár legfőbb célja, hogy megszerezze az Ajax berobbanó kapitányát, Matthijs de Ligtet, de teljes mértékben félresiklott az ügylet a pénzügyieken.
 
Az Ajax üstököse most a Juventus-szal tárgyal, és közben a Paris Saint-Germainnal is, mindemellett olasz források azt állítják, hogy a torinóiaak mind az amszterdami gárdával, mind a játékossal meg tudtak egyezni. A katalán óriás eközben tett egy utolsó kísérletet arra, hogy megszerezze, ami úgy tűnik nem járt sikerrel. A Barcelonánál úgy döntöttek, ami sok az sok, amikor látták, hogy De Ligt szerződtetése több mint 200 milliójába kerülne a klubnak. Maga az átigazolási díj az Ajaxtól lenne 75 millió euró környékén, és ehhez még hozzá adódnának bónuszok, a középhátvéd pedig egy öt éves szerződést írna alá. Erre az időre pedig évi 12 milliót szeretne, ami a csapatnak 120 millió eurót jelentene csak a fizetésére. Ebbe pedig egy kiadás továbbra sincs benne: Mino Raiola 20 százalékos részesedése.
 
A Barcelona felállt és nemet mondott ezekre a követelésekre. Nem adnak ki ennyit egy 19 éves játékosra, ami totálisan felborítaná a csapat fizetési struktúráját is. Emellett egy másik szempont is előtérbe került. A Barcelonának már van négy bevethető középhátvédje: Gerard Pique, Clement Lenglet, Samuel Umtiti és Jean-Clair Todibo.
 
A katalánok végül úgy döntöttek, nem növelik ajánlatukat De Ligtnek. Ezeket a követeléseket viszont a Juve és a PSG is teljesíti.
 
Bár így sincs minden veszve a Barcelona számára. Bár lemaradnak európa egyik legnagyobb tehetségéről, a 75 millió így a klubnál marad, amit elkölthetnek Neymarra, Antoine Griezmannra vagy bárki másra, aki a grántávörösök kívánság listáján van.
 
Fotó forrása: Simon Stacpoole/Offside/Getty Images

Videók