A Barcelona komoly döntés előtt áll Lamine Yamal kapcsán

A 16 éves szupertehetség azután, hogy a Barcelona szurkolóit lenyűgözte, a spanyol válogatottban is gólt szerzett, ezzel ő lett a legfiatalabb a nemzeti csapat történetében.


 A La Masia idén is „kiköpött” magából egy hatalmas tehetséget. Ansu Fati, Araujo és Gavi után Lamine Yamal az utánpótlásközpont következő nagyértékű terméke.

A még mindig csak 16 éves szélső mindenkit meglepett azzal, hogy mennyire hatékonyan és magabiztosan szállt be az első csapat játékába.

Természetesen a klub célja az, hogy minél előbb minél jobban magához láncolja a játékost, jelenleg viszont még meg van kötve a kezük.

A spanyol szabályozások szerint 18 éves korig maximum hároméves szerződés adható egy játékosnak, ami nem egy életbiztosítás, illetve a szerződés formátuma sem engedi, hogy olyan kitételek legyenek építhetőek bele, mint a felnőttek esetében.

A spanyol lapok szerint a Barcelona számára egyre biztosabb, hogy 2025-ben az első dolguk lesz, hogy egy nagyvonalú, ötéves szerződést tegyenek le Yamalnak, csillagászati kivásárlási összeggel és figyelemreméltó fizetéssel.

„Természetesen engem is meglepett, hogy mire képes, hiszen még csak 17 éves…” – ámult Xavi is a játékos láttán korábban.

Fotó: David Aliaga/NurPhoto via Getty Images

 

Videók