A Barcelona hosszabbítana legjobbjával

A klub reméli, hogy Deco érkezése segít a dolgokon.


A Barcelona jelenleg nem dúskál a pénzben, de az elmúlt években eddig jól sikerült megtartaniuk azokat a tehetségeket, akiket akartak.

Alejandro Balde, Gavi, Pedri és Ronald Araujo is hosszú távú szerződést írt alá a klubbal, ezzel biztosítva a klub jövőjét. Lamine Yamal lesz a következő fiatal, akit szeretnének magukhoz kötni. Frenkie de Jong valami más eset. Alig egy évvel a csatlakozása után, 2020-ban írt alá hosszú távú hosszabbítást a világjárvány közepette. A Barcelona további próbálkozásai során, hogy a számok működjenek, tavaly nyáron a távozás felé terelte őt, de de Jong a maradást választotta. Most fordult a kocka. A Barcelona megnyerte a La Liga bajnoki címet de Jonggal, mint a csapat kulcsemberével, és a szezon kivételes kezdését követően a Sport szerint a Barcelona a következő hónapok egyik legfontosabb prioritásává tette a megújítását.

Marc-Andre ter Stegenhez hasonlóan ők is azt szeretnék, ha de Jong hosszabb szerződést írna alá kevesebb pénzért. Közben az ügynökeivel sem jó a viszony, miután tavaly nyáron nyomást gyakoroltak rá, hogy távozzon. A Barcelona reméli, hogy Deco érkezése, aki újrakezdi de Jonggal és a képviselőivel, segít elsimítani a dolgokat.

A Barcelona már három éve állja a számlát a gyenge befektetések és a világjárvány miatt, és még mindig nem sikerült teljesen helyrehozniuk a dolgokat. Robert Lewandowski, Jules Kounde és Raphinha megszerzésének költségei már egy jelentős darabot tettek ki a vagyonukból. A Barcelona 25 évre szóló televíziós jogainak 25%-át, valamint a Barca Vision nevű leányvállalat közel felét adta el, amely a képi jogokkal foglalkozik világszerte.

Borítókép: Cristian Trujillo/Quality Sport Images/Getty Images

Videók