A Barcelona dobja az eddigi nagy kiszemeltjét, új kedvencük van Xavi helyére

Pedig már egyértelmű jeleket is tett, hogy szeretne a Barcelona edzője lenni.


 A hírek szerint már nem Hansi Flick a legfőbb jelöltje a Barcelonának Xavi helyére, hanem a Brighton fiatal sikeredzője, Roberto De Zerbi felé fordulnak.

Állítólag a katalánok megvizsgálták Mikel Arteta és Luis Enrique helyzetét is, azonban hiába köthetők mindketten a klubhoz, jelenlegi szerződéseik tekinthetők annyira fixnek, hogy mozdíthatatlannak határozták be őket.

Sokáig Hansi Flick is előkelő helyen állt Laporta kívánságlistáján, viszont az AS szerint a klubelnök felülbírálta korábbi véleményét, és levették a jelöltek közül a német szakembert. Ennek az oka az lehet, hogy hiába ért el nagy sikereket a Bayern kispadján, ezt követően nem tudott maradandót alkotni, a német válogatott kispadján mutatott teljesítményre pedig egyenesen aggasztó volt.

Itt lép be Roberto De Zerbi, a 44 éves stratéga, akinek a neve jól cseng barcelonai körökben. Annak ellenére, hogy nincs tapasztalata a La Ligában, és nem ismeri testközelből a klub kultúráját. De Zerbi éhsége, taktikai érzéke és futballfilozófiája szorosan illeszkedik a Barcelona hagyományos felfogásába.

A Sassuolónál és a Shakhtar Donyecknél eltöltött sikeres időszaka, valamint a Brightonnál elért jelenlegi eredményei alátámasztják, hogy ígéretes menedzserjelöltnek számít.

Képviselői, Edmundo Babchi és Edoardo Crnjar nemrégiben megbeszélést folytattak Decóval, a Barcelona sportigazgatójával, ami azt jelzi, hogy a klub komolyan veszi De Zerbi esetleges szerződtetését.

Fotó: Getty Images

Videók