A Barcelona bírói végzést szerzett a Gavi-ügyben

Ráerőszakolhatják akaratukat a La Ligára.


 A Barcelona és a La Liga vezetősége között forrt a levegő az elmúlt időben, ugyanis a Tebas vezette szövetség megtagadta az engedélyt arra, hogy a katalánok regisztrálják Gavit az első csapatba.

Habár a klub megfelelt a fizetési kritériumoknak, egyéb passzusok miatt mégsem regisztrálhatták be a fiatalt. Ez a klub szerint jogszerűtlen volt, amit bírósági úton is megtámadtak.

A Marca most beszámolt róla, hogy a döntés megszületett, a bíró a Barcának adott igazat, így a ligának engednie kell regisztrálni Gavit.

A klub már tájékoztatta a ligát a végzésről, jelenleg a válaszra várnak. A katalánoknak kedd 23.59-ig kell regisztrálniuk a játékost, mivel akkor zárul az átigazolási szezon.

A játékos ifiszerződése a nyáron lejárt volna, így egyes hangok azt hangoztatták, hogy ha nem sikerül beregisztrálni Gavit, nyáron ingyen távozhat.

Ezt időközben Alemany, a katalánok sportigazgatója cáfolta, mivel a klub és a játékos közt a szerződés létrejött, amely aktiválta az 1000 milliós kivásárlási árat. A vezető elmondta, a ligába történő regisztráció már csak formalitás, bürokratikus kérdés, viszont a megkötött kontraktust nem befolyásolja.

Fotó:  Alex Caparros/Getty Images

 

Videók