2 Real-, de csak 1 Barca-játékos az Év Játékosa-díjra jelöltek között!

Közzétették a spanyol élvonal Év Játékosa-díjának jelöltjeit tartalmazó listát!


Érdekesség, hogy a Real Madrid mellett nem a másik spanyol gigász, a Barcelona, hanem a Girona a másik olyan klub, amely 2 játékost delegál a jelöltlistára. A királyiaktól Jude Bellingham és Vinícius Jr., míg az évad meglepetéscsapatából Artem Dovbyk és Aleix García kap esélyt arra, hogy a rangos díjat megkaphassa. A Barcelonából a 17 gólt szerző Robert Lewandowskit tartották arra érdemesnek, hogy jelöljék, de találunk Atlético Madrid, Betis és Villarreal játékost is a lehetséges  díjazottak 10-es listáján.

A szavazás már él, a La Liga honlapján egészen vasárnap éjjel 11.59-ig lehet szavazni a legjobbra, aki majd a szezonzáró La Liga-gálán, május 28-án kapja meg a trófeát.

A történeti hűség kedvéért, íme, a teljes névsor:

Jude Bellingham (Real Madrid), Antoine Griezmann (At. Madrid), Kirian Rodríguez (Las Palmas), Vinícius (Real Madrid), Take Kubo (Real Sociedad), Artem Dovbyk (Girona), Robert Lewandowski (Barcelona), Isco Alarcón (Betis), Aleix García (Girona), Alexander Sorloth (Villarreal)

A legjobb játékoson túl számos más díjat is kiosztanak, mint például az Év Legjobb Fiatal Játékosa-díjat, ahol a következő tehetségekre lehet szavazni
Lamine Yamal (FC Barcelona), Javi Guerra (Valencia CF), Rodrygo (Real Madrid), Couto (Girona FC), Savinho (Girona FC), Johnny (Real Betis), Cubarsí (FC Barcelona), M. Gutiérrez (Girona FC), Nico Williams (Athletic Club), Kubo (Real Sociedad)

A Szezon Legszebb Gólját is szavazásra bocsátja a spanyol szövetség:
Depay (Atlético de Madrid), Cancelo (FC Barcelona), Coco (UD Las Palmas), Ruibal (Real Betis), Areso (CA Osasuna), Vinicius Jr (Real Madrid), Lamine Yamal (FC Barcelona), João Félix (FC Barcelona),

Természetesen az Év Edzője-díj is kiosztásra kerül majd, a következő jelöltekkel a listán:
Carlo Ancelotti (Real Madrid), Míchel (Girona FC), Diego Simeone (Atlético de Madrid), Alejandro Valverde (Athletic Club), Marcelino (Villarreal CF).

(Fotó: Facebook/La Liga)

 

Videók