Magyar szakember emelné új szintre az orosz bíráskodást

Kassai Viktor nem szakad el teljesen a játékvezetéstől.


Kassai Viktor lett az Orosz Labdarúgó Szövetség játékvezetői testületének vezetője.

Az orosz nemzeti hírügynökség csütörtöki beszámolója szerint az aktív bíráskodástól december végén visszavonult magyar játékvezető a második külföldi lesz, aki betölti ezt a posztot, 2011 és 2013 között az olasz Roberto Rosetti dolgozott ebben a minőségben.

"Nemrég fejeztem be a bírói karrieremet, egy új játékvezetői rendszer kialakítása nagyon érdekes feladat számomra. Meggyőződésem, hogy a közös munkával az orosz bíráskodás rendszerét egy teljesen új szintre tudjuk majd emelni. Februárban lesz egy edzőtábor, ott ismerkedem majd meg az orosz játékvezetőkkel, és akkor kezdjünk el megvalósítani a stratégiánkat" - idézte a TASZSZ a 44 éves Kassait.

Kassai Viktor 1999-től kezdve bíráskodott a magyar élvonalban, novemberben 322. NB I-es meccsével megdöntötte Szabó Zsolt rekordját, végül 323 találkozóval zárt. 2008-ban olimpiai, 2011-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt vezetett, utóbbi évben a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS) a legjobb bírónak választották.

Borítókép: Dennis Grombkowski/Bongarts/Getty Images

Videók