Zlatan marad

A svéd játékos jövőre is a piros-feketék keretét erősíti.


Zlatan Ibrahimovic nem vált klubot, és a 2020/21-es szezonban is az AC Milan labdarúgócsapatát erősíti.

Az október 3-án már 39. születésnapját ünneplő svéd támadó - akinek előző szerződése augusztus végéig van érvényben - közösségi oldalán a jövőjével kapcsolatban ismét rá jellemzően, nem direkten fogalmazott, amikor kijelentette: "amint mondtam, én még csak bemelegítettem". Bejegyzését a milánói klubbal hozta összefüggésbe.

Ibrahimovic július végén, a Sampdoria ellen aratott 4-1-es győzelmet követően úgy fogalmazott: "az emberek azt mondják, öreg és fáradt vagyok, de még csak most kezdek belemelegedni". A támadó két góllal és egy gólpasszal járult hozzá ahhoz a bajnoki győzelemhez.

Like I said im just warming up @acmilan

(null)

Az olasz sajtó ezt követően másnap már arról számolt be, hogy a 116-szoros válogatott Ibrahimovic Milánóban marad, miután meghosszabbították a vezetőedző, Stefano Pioli a szerződését.

Az olasz lapok mostani információja szerint Ibrahimovic új milánói szerződése egy évre szól, a gazzetta.it úgy tudja, hogy keresete - bónuszok nélkül - hétmillió euró (2,5 milliárd forint) lesz. A corrieredellosport.it szerint az összeg nettóban értendő.

Az AC Milan gyenge szezonkezdet után jó formába lendült, a Serie A zárása előtt egy fordulóval már bebiztosította hatodik helyét a tabellán, így részvételét a nemzetközi kupaporondon.

A svéd támadó utóbbi periódusban meghatározó szerepet játszott, 20 tétmérkőzésen 11-szer volt eredményes, az újrakezdést követően 10 bajnoki összecsapáson 7 gólt szerzett.

Borítókép: Jonathan Moscrop/Getty Images

Videók