Vizsgálják Pogba ügyét: Ha szándékosan vette be ezt az anyagot, akkor…

2001-ben a Serie A-ban volt egy sor nandrolon okozta doppingügy.


A korábbi olasz főorvos, Enrico Castellacci professzor szerint a Paul Pogba pozitív tesztoszteron doppingtesztje olyan eredmény, amely általában "tablettákban, fiolákban vagy krémekben" található, és amelyet nandrolon váltott ki.

A doppingellenes bíróság mai közleménye megerősítette, hogy a Juventus középpályását ideiglenesen felfüggesztették, miután a tesztje emelkedett tesztoszteronszintet mutatott ki. A tesztet az augusztus 20-án, az Udinese ellen idegenben aratott 3-0-s Serie A-s győzelem után vették, egy olyan mérkőzés után, amelyet Pogba teljes egészében a kispadon töltött.

A B-mintát most elemezni fogják, és további részleteket fognak megtudni arról, hogy mit találtak benne.

„Nem tudom, milyen típusú anyagot találtak, általában nandrolonról van szó, ami tablettákban, fiolákban vagy krémekben található. Meg kell néznünk, mit mond az ellenelemzés, de addig is a játékost felfüggesztették" - mondta Castellacci korábbi olasz főorvos professzor a TV Playnek.

A doppingolásért általában kétéves eltiltás jár, amelyet négy évre emelnek, ha bebizonyosodik, hogy szándékosan szedték a teljesítmény fokozása érdekében. 2001-ben a Serie A-ban volt egy sor nandrolon okozta doppingügy, vitaminok integrátorainak szennyeződéséből adódtak, amelyeknek az összetevőlistáján nem szerepelt az anyag. A nandrolonra pozitív lett korábban többek között a Juventus középpályása, Edgar Davids és a Brescia játékosa, Pep Guardiola is.

Ez a klub orvosi stábja részéről nem ellenőrzött, vény nélkül kapható gyógyszerek, például az integrátorok és krémek használatára vonatkozó szigorítását váltotta ki.

„Pogbának nem írhattak fel tesztoszteront. Lehetséges, hogy véletlenül került rá. Ez általában krémeken vagy géleken keresztül történhet, amelyeket tévesen ártalmatlannak tartanak. Komoly probléma lenne, ha azt tanácsolták volna neki, hogy használja. Ha szándékosan vette be ezt az anyagot, akkor az eltiltás megduplázódhat."

Borítókép: Andrea Staccioli/Insidefoto/LightRocket via Getty Images

Videók