Végre egyezségre jutott a Juventus és az Ajax

A Serie A legdrágább védőjét csinálják a holland csodatiniből.


A Juventus és az Ajax egyezségre jutott Matthijs de Ligt ügyében, az olasz klub 70 millió eurót fizet, plusz különböző bónuszokat bizonyos feltételek teljesülése esetén, írja több holland forrás is.
 
A Juventusnak muszáj volt növelnie első ajánlatán, ami 50 millióról szólt, hogy elérje a hollandok követeléseit, akik eredetileg minimum 75 milliót szerettek volna a 19 éves középhátvédért, írja a De Telegraaf.
 
Amiatt a bizonyos első ajánlat miatt úgy tűnt, zátonyra fut az egyezség, és hiába egyezett meg a játékos ügynöke már jó előre a torinóiakkal. De az olasz óriás végül belement abba, hogy kifizesse az Ajax által elvárt összeget, ráadásul azt még nem is tudni, a bónuszok mennyi pénzt takarnak.
 
A 70 milliós átigazolási összeg egyébként, amiben megegyezett a két klub, rekordot jelent a Serie A berkein belül. Ugyanis védőért még soha senki nem fizetett ennyit.  A második helyre ezzel Leonardo Bonucci csúszott, akiért 42 milliót fizettek korábban. De nem csak Olaszországban számít ez óriási összegnek, hiszen a világ harmadik legdrágább védője is lett, a Liverpool aranylabdás jelöltje, Virgil Van Dijk (90 millió), és a most nyáron klubot váltó Lucas Hernández mögött, aki 80 millió euró fejében igazol a Bayern Münchenhez az Atlético Madridtól.
 
Fotó: Daniele Badolato - Juventus FC/Juventus FC via Getty Images

Videók