Tovább gyűrűzik az olasz bundabotrány, magyarok érintettségéről beszélnek

Tovább gyűrűzik az olaszországi bundabotrány, mellyel kapcsolatban a cremonai ügyészség hivatalos sajtótájékoztatót tartott hétfő délben. Roberto Di Martino főügyész szerint egy magyar csoportnak kulcsszerepe volt a meccsek befolyásolásában.


Az olasz rendőrség közleménye szerint öt személyt Magyarországon vettek őrizetbe, ők a gyanú szerint kapcsolatban álltak a szingapúri fogadási hálózat decemberben elfogott vezetőjével, Tan Seet Enggel. A hatóságok közlése alapján összesen 19 embert fogtak el, Stefano Maurin, a Lazio labdarúgócsapatának kapitányán kívül köztük van Omar Milanetto, a Genoa korábbi középpályása is.

Az előállítottakon kívül gyanúba keveredett Conte is egy 2011 áprilisi mérkőzés kapcsán, amikor még a Siena trénereként csapata a Novarával találkozott. A közlemény ugyanakkor kiemeli, hogy a Juventus nem érintett a mostani ügyben.

"Öt magyar gyanúsítottat vettek őrizetbe, akik részesei voltak a fogadási botránynak - mondta a cremonai rendőrkapitányságon tartott sajtótájékoztatón Roberto Di Martino főügyész. - A magyar csoport részt vett a Bari-Sampdoria és a Lecce-Lazio mérkőzések befolyásolásában. Criscitóval kapcsolatban nincsenek bizonyítékok, az információk nincsenek megerősítve, így nincs veszélyben az Eb-szereplése."

Azóta tudjuk, Criscito nem utazhat az olasz válogatottal az Európa-bajnokságra.

Di Martino elmondta: Conte még a Siena edzőjeként keveredett gyanúba, amelyet a 2010-2011-es idényben irányított. Conte ügyvédje állítja: kliense teljesen tiszta, semmi köze a fogadási csalásokhoz. Az ügyészség megerősítette, hogy a Juventus - melytől a calciopoli kapcsán két bajnoki címet elvettek - „tiszta” az ügyben.

"Védencemnek abszolút semmi köze nincs az ügyhöz, és mindent meg fog tenni, hogy bebizonyítsa ezt” - mondta Conte ügyvédje, Antonio De Rencis a Gazzetta dello Sportnak.

Adriano Galliani, a Milan ügyvezető igazgatója is felszólalt az ügyben. "A Milan abszolút nem érintett az ügyben. Itt az idő, hogy mindenki felszólaljon, de mi ma csendben maradunk” - fogalmazott Galliani.

Videók