Teljes leépülés: Pogba alig keres többet, mint a magyar átlagkereset

Neki büntetés, itthon sokan összetennék érte a két kezüket.


 A 'La Gazzetta dello Sport' beszámolója szerint a Juventus amellett, hogy felfüggesztette Paul Pogba játékjogát, miután pozitív lett a doppingvizsgálatának eredménye, a megállapodásban meghatározott minimumra csökkentette a fizetését. Így a francia havonta körülbelül 2000 eurót kap majd.

Paul Pogba számára nehéz napok jönnek, ugyanis az eltiltott játékos pályafutása nem csak sportszakmai, hanem anyagi szempontból is földbe állt.

Ahogy arról a GOAL is beszámolt, a klub úgy döntött, hogy élni fog azzal a jogával, hogy a két fél között ilyen esetekben kötött megállapodás értelmében a játékos fizetését a minimálbérre (körülbelül havi 2000 euró) csökkentse.

Emléketetőül: eddig a francia volt az egyik legjobban fizetett játékos a csapatban. 

A középpályás által használt szer állítólag tesztoszteron volt, de az ellenelemzés kimutatta, hogy valójában Dhea, egy olyan vegyület, amely számos gyógyszerben megtalálható, és amely megváltoztathatja a teszteredményeket.

A Juventus fenntartja ezt a helyzetet, amíg a per teljesen le nem zárul, ha azonban végül bizonyossá válik a bűnössége, a Juventus felbonthatja a szerződését, valamint kártérítést követelhet a játékostól.

03.06-i árfolyamon 2000 euró 788 ezer forintnak felel meg, a KSH 2023 novemberi adatai szerint a magyar átlagkereset bruttó 621.200 Ft.

Fotó: Getty Images

 

Videók