Szokatlanul sok gól a hétfői olasz mérkőzéseken

7 gólt hozott össze a négy kiscsapat a Serie A két hétfői mérkőzésén.


 
Az olasz labdarúgó bajnokság 6. fordulójának hétfői mérkőzésein négy kiscsapat küzdött a létfontosságú pontokért. A Cronote-Atalanta, illetve a Cagliari-Sampdoria párharcokból a bergamói és a szardíniai együttes jött ki a legjobban: az Atalanta 3-1-re, a Cagliari 2-1-re győzött, amivel mindkét csapat elmozdult a kiesőzónából szemben a hat kör után még mindig csak egy ponttal álló Crotonéval, valamint a kiesőzóna közvetlen közelébe visszaeső Sampdoriával szemben.
 
Az élen a Juventus és a Napoli párosa kezd elhúzni a többiektől, a harmadik helyen álló Interrel szemben már három ponttal előrébb jár e két együttes. Az Inter mögött a 4-8. helyen öt darab tíz ponttal álló csapat következik, úgyhogy eddig relatíve kiegyensúlyozottnak lehet az olasz bajnokságot nevezni, ám az olló tovább nőhet, ha az élen álló két csapat behúzza könnyűnek ígérkező idegenbeli mérkőzését (Empoli-Juve, talanta-Napoli). A hétvége zárásaképp Roma-Inter rangadót rendeznek majd, melyen a döntetlen a legrosszabb eredmény a két félnek!
 
Nagy Ádám csapata, a Bologna a Genoát fogadja majd, ami újabb esély a magyar támadó brillírozására. Sallai Roland és Balogh Norbert együttese, a Palermo a Sampdoriánál vendégeskedik, vagyis egy szintén szerényebb képességű csapat ellen kellő játéklehetőség fejében ők is megmutathatják tudásukat.
 
Labdarúgás, Serie A, 6. forduló
Cronote-Atalanta 1-3 (0-3) gólszerzők: Nwankwo (86.), ill. Petagna (3.), Kurtic (40.), A. Gómez (45+1.)
Cagliari-Sampdoria 2-1 (1-0) gólsz.: Joao Pedro (37.), Melchiorri (88.), ill. B. Fernandes (86.)
 
A 7. forduló párosítása
szombat
Pescara-Chievo 18:00
Udinese-Lazio 20:45
 
vasárnap
Empoli-Juventus 12:30
Atalanta-Napoli 15:00
Bologna-Genoa 15:00
Cagliari-Crotone 15:00
Sampdoria-Palermo 15:00
Milan-Sassuolo 18:00
Torino-Fiorentina 18:00
Roma-Inter 20:45
 
A bajnokság állása a 6. forduló után (Serie A, Twitter)

Videók