"Szeretnénk valamit nyerni a Milannal és ez Zlatannal könnyebb"

Olivier Giroud méltatta a veterán játékost.


Olivier Giroud egykori bálványáról és Zlatan Ibrahimovic mentori szerepéről mesélt.

A 35 éves, francia csatár az idei szezon kezdete előtt hagyta el a Chelsea-t, majd csatlakozott az AC Milanhoz, ahol eddig öt mérkőzésen lépett pályára, és két gólt szerzett. Giroud, most a csapat hivatalos csatornájának mesélt arról, mekkora megtiszteltetés számára, hogy magára öltheti a piros-fekete mezt.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Milanban és a Serie A -ban játszhatok. Ezt a bajnokságot néztem gyerekkorom."

"Tizenévesen Shevchenko volt a kedvenc játékosom. Szerencsés vagyok, hogy megvan a lehetőségem arra, hogy ebben a klubban játszhatok és gólokat szerezhetek, akárcsak ő.”

„Ezért az érzésért focizunk és ezt közvetítjük a szurkolóknak is. Éppen ezért alig várom, hogy mindent megtehessek a csapatért és a Milan szurkolóiért.”

Giroud arra is kitért, mennyire fontos szerepet játszik a csapat életében Zlatan Ibrahimovic.

„Párszor játszottam Zlatan ellen. Még negyvenévesen is játszik, ez azt jelenti, hogy kivételesen profi. Vigyáz magára és a testére és én is igyekszem, hogy élvezzem a futballt, amíg a testem engedi.”

„Szerintem nagyszerű példa a fiatalok számára, ő az egyik legjobb csatár a Serie A-ban. Alig várom, hogy játszhassak vele és élvezzem az edzéseket. Azt hiszem jól fogunk szórakozni, és nyerni akarunk valamit a Milannal. Zlatannal ez könnyebb lesz."

Forrás: fotbolltransfers.com

Borítókép: Facebook.com/AC Milan

Videók