"Sok játékosunk van, aki gólokat tud szerezni, de pillanatnyilag nem találjuk őket"

Allegri elismeri, hogy Ronaldo nélkül nem megy.


Cristiano Ronaldo távozása után nem megy úgy a gólszerzés a Juventusnak, így több kell a csapattól ennek érdekében - fogalmazott az olasz futballklub edzője.

Massimiliano Allegri együttese kedden már biztos továbbjutóként Londonban a címvédő - és Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató - Chelsea vendégeként lép pályára a Bajnokok Ligája H csoportjában.

"Holnap egy olyan csapattal mérkőzünk a csoportelsőségért, amely vezeti a Premier League-et és megnyerte a Bajnokok Ligáját az elmúlt idényben" - szögezte le Allegri. Kitért a londoni Kékek keretébe sérülés után várhatóan visszatérő Romelu Lukakura is, aki - mint mondta - minőségi változást hozhat a rivális játékába, mivel nélküle inkább a kontrajáték dominál a Chelsea-nél.

A Juventus nem indította jól az idényt: noha a BL-ben eddigi mind a négy találkozóját megnyerte - szeptemberben angol vetélytársát vendéglátóként 1-0-ra győzte le -, addig a pontvadászatban döcög a szekér, 13 forduló után mindössze hat győzelem és 18 szerzett gól mutatja, hogy nincs igazán meg a gárda jó formája, különösen igaz ez támadásban.

"Muszáj fejlődnünk a befejezések terén. Jó lehetőségeket alakítunk ki, és aztán az utolsó pillanatban hibákat vétünk. Tizennyolc gólt szereztünk és tizenötöt kaptunk a Serie A-ban, több találatra van szükségünk csapatként" - fejtette ki Allegri, aki megemlítette a nyáron a Manchester Unitedhez visszatérő, az elmúlt szezonban 29 találattal olasz gólkirály Cristiano Ronaldót.

"Akárhová megy, Cristiano mindig a legjobb gólszerző. Sok játékosunk van, aki gólokat tud szerezni, de pillanatnyilag nem találjuk őket" - mondta Allegri.

A Chelsea elleni mérkőzés kedden 21 órakor kezdődik a Stamford Bridge-en a szerb Srdjan Jovanovic sípjelére.

Borítókép: Juventus.com

Videók