Sírva ért véget a futballsztár karrierje – bele is rokkanhatott volna

A Bayern Münchennel mindent megnyert, az évtized egyik legjobb játékosaként emlegették, másfél éve viszont meg kellett hoznia egy döntést.


Franck Ribery 2022 őszén, súlyos térdsérülése miatt döntött úgy, hogy felhagy profi karrierjével. Korábbi csapattársa, Krzysztof Piątek a Channel Sportowy-nak adott interjújában elárulta, hogy a legendás labdarúgót mennyire megviselte ez.

A szélső hosszú évekig a Bayern München egyik legnagyobb sztárjának számított, egy időben még az aranylabda fő esélyesének is tartották. Pályafutása végén Ribery az olasz Serie A-ba igazolt, előbb a Fiorentinában, majd a Salernitanában futballozott, ahol 2022 őszén bejelentette visszavonulását.

Krzysztof Piatek elárulta, hogy a francia nagyon nehezen élte meg. Amikor az öltözőben elmondta barátainak, hogy az orvosok lényegében megtiltották neki, hogy tovább sportoljon, egyszerűen sírva fakadt.

„A müncheni orvosok azt mondták neki, hogy be kell fejeznie a pályafutását, mert ha folytatja, abba bele is rokkanhat. Itt van egy olyan ember, aki mindent megnyert, és elkezd sírni. Mert nem futballozhat velünk a Salernitanában.”

„Amikor ránézek az ilyen személyiségekre... Ez az ember már mindent megnyert, 39 éves, befejezheti a pályafutását és kiteljesedhet. Ő pedig bemegy a Salernitana öltözőjébe és sír, mert nem játszhat. Ez sokat elárul egy emberről” – tette hozzá Piatek.

Ribery jelenleg a Salernitana technikai edzőjeként dolgozik.

Borítókép: Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images

Videók