Serie A edzőt letartóztatták, miután rajtakapták, hogy kémkedik az AS Roma edzésén

Hihetetlen jelenet játszódott le Olaszországban, amikor letartóztattak egy segédedzőt, mert kémkedett az ellenfél edzésén.


Meglepő fordulat történt egy Serie A összecsapás előtt. A Torino edzői stábjának egyik tagját, Michele Orecchiót rajtakapták, amint az AS Roma edzésén kémkedett. Ez az eset rávilágított arra, hogy a csapatok milyen messzire képesek elmenni, hogy előnyt szerezzenek riválisukkal szemben.

Tetten értek
Az AS Roma edzőpályáján egy rutinszerű biztonsági ellenőrzés során Orecchio rejtőzködve és jegyzetelve bukott le, amit vélhetően a torinóiak menedzsere, Ivan Juric kért, hogy információkat gyűjtsön a Roma stratégiájáról a közelgő mérkőzés előtt.

Az eset, amelyről a Corriere dello Sport a Tutto Mercato Web-en keresztül számolt be, kérdéseket vetett fel a sportszerűséggel és a profi labdarúgás etikai határaival kapcsolatban.

Előző kémkedési kísérlet
Nem ez az első eset, hogy Orecchio ilyen tevékenységet folytat a Roma ellen. Tavaly áprilisban hangrögzítő berendezéssel találtak rá a Roma edzőtermében, ami arra irányult, hogy betekintést nyerjen az akkori menedzser, José Mourinho játéktervébe.

A kémkedési kísérletek ellenére a Torino korábbi próbálkozása nem vezetett sikerre a pályán, a Roma a legutóbbi találkozón 1-0-s győzelmet aratott Paulo Dybala góljának köszönhetően.

Következmények
A Torino kémkedési taktikájának leleplezése vitát váltott ki, és potenciálisan szankciókat vonhat maga után a klub vagy az érintett személyek ellen. Ez rávilágít a Serie A-ban uralkodó rivalizálásra és versenykényszerre, ami egyeseket arra késztet, hogy szokatlan módszerekkel próbáljanak előnyhöz jutni. Ahogy a liga és a klubok átvészelik az incidens következményeit, a hangsúly valószínűleg arra fog áthelyeződni, hogy a sport középpontjában továbbra is a tisztességes játék és a becsületesség álljon.

A kémkedési saga ellenére Orecchio bohóckodása nem tudta érdemben befolyásolni a Torino helyzetét, amely így is 3-2-es vereséget szenvedett a Roma ellen a Stadio Olimpicóban.

Borítókép: Getty Images

Videók