Sacchi: Ha az Inter így játszik, bajnokesélyes

A legendás olasz edzőt lenyűgözte az Internazionale-Napoli rangadó.


Három-nullra nyert Nápolyban az Inter, ezzel élre állt az olasz bajnokság 14. fordulóját követően.

Arrigo Sacchit lenyűgözte az Inter győzelme, de úgy érzi, a milánóiaknak továbbra is magasan kell nyomnia, mert bármi megtörténhet, főleg, ha úgy játszanak, mint a Juventus ellen.

„Mamma Mia! Annyira jól éreztem magam. Ez egy olyan mérkőzés volt, amely kibékítette a közönséget a futballal. Gratulálok minden fellépőnek, azoknak, akik nyertek és azoknak, akik vesztettek” – nyilatkozta Sacchi a Gazzettának.

„Ha az Inter úgy játszik, mint Nápolyban, akkor ők a bajnoki cím esélyesei. A Juventus-Inter megölte a futballt a szórakozás szempontjából, míg a Napoli-Inter lelkesedést gyújtott”.

Ennek ellenére a Napoli biztató jeleket mutatott, különösen a korai szakaszban. „Harminc perc után beírtam a jegyzetfüzetembe: A Napoli visszatért. Ekkor még senki sem jósolta volna meg, hogy az Inter ilyen kényelmesen nyer” – érvelt Sacchi.

„Ezért mondom, hogy a Napolinak nem szabad elkeserednie. Folytatniuk kell, talán némi korrekciót kell végrehajtaniuk a védekezésben”.

A Serie A következő fordulójában az Inter az Udinese együttesét fogadja, míg a címvédő nápolyiakra nehéz meccs vár Torinóban a második helyen álló Juventus ellen.

Borítókép: Franco Romano/NurPhoto via Getty Images

Videók