Robinho börtönbe kerül: Nem érdekel az egész, a nő teljesen részeg volt, nem is tudja, mi történt

Az egykori tehetséges labdarúgót 9 év börtönre ítélték.


Egy 2013. januári ügyben Robinhót végső fokon súlyos börtönbüntetésre ítélték: 9 évre.

A sípszó megszólalt Robinho ügyében. Szerdán az olasz igazságszolgáltatás utolsó fokon is megerősítette, hogy Robinho és barátja, Ricardo Falco kilenc év börtönt kap öt másik emberrel együtt elkövetett „csoportos nemi erőszak” miatt. Az áldozat egy 23 éves albán lány volt még 2013 januárjában.

A Real Madrid egykori játékosa ellen felhozott vádak szerint ő és barátai szexuálisan bántalmazták a fiatal nőt egy milánói szórakozóhelyen. A "Globoesporte" újság felfedte a rendőrség által lehallgatott beszélgetéseket, amelyeken Robinho gúnyolódva beszél az esetről: „Nevetek, nem érdekel az egész, a nő teljesen részeg volt, nem is tudja, mi történt.”


Fotó: sportbible.com

Robinho ameddig tudott fellebbezett a vádak ellen, de a bíróság nem mellé állt.

„Az áldozatot a játékos és barátai megalázták és felhasználták szexuális ösztöneik kielégítésére. Az ítélet végleges, fellebbezésnek nincs helye és azonnali végrehajtás szükséges” – erősítették meg az olasz hatóságok, akik ezzel lezárták ezt a sötét ügyet. Robinho emellett 60 ezer euróval is tartozik az áldozatnak.

Arra azonban még várni kell, hogy Robinho mikor és hol tölti le a büntetését. Jelenleg Brazíliában él az 1988-as brazil alkotmány előnyeivel, amely arra hivatkozik, hogy az ország nem adja ki állampolgárait. Olaszország továbbra is kérheti, hogy töltse le büntetését Brazíliában, de az eljárás eltarthat egy kis ideig, mert ahhoz az szükséges, hogy az Olaszországban kihirdetett ítéletet a brazil igazságügyi hatóságok jóváhagyják...

Forrás: real-france.fr
Borítókép: football tweet/Twitter

Videók