Rémálomszerű szezon, de hogyan tovább: Pogba sírva hagyta el a pályát

Ezzel véget is ért a szezonja minden bizonnyal.


Paul Pogba sírva fakadt, miután újabb sérülést szenvedett a Juventusnál töltött borzalmas szezonjában. A francia alig játszott a klubnál a második időszakában, miután a szezon során folyamatosan sérülésekkel bajlódott.

Csütörtökön asszisztált Federico Gatti utolsó pillanatban szerzett egyenlítő góljához a Sevilla ellen az Európa Liga elődöntőjének első mérkőzésén, de amikor már úgy tűnt, hogy talpra állt, ismét összetört a szíve. Pogba több mint egy év után először lépett pályára a Cremonese ellen az Allianz Stadionban, de már 24 perc után le kellett jönnie a pályáról. A Manchester United korábbi középpályása teljesen összetört, és az arcára húzta a pólóját, hogy elrejtse a könnyeit, miközben csapattársai mindent megtettek, hogy megvigasztalják.

Pogba nyáron tért vissza a Juvéhoz, de februárig egyetlen egyszer sem lépett pályára Max Allegri csapatában. Ennek oka az volt, hogy a világbajnok játékosnak az előszezonban elszakadt a térdében a meniszkusz, ami miatt Pogbát meg kellett műteni. Azóta izomsérülésekkel küzd - az egyik ilyen sérülés a szabadrúgások elvégzése közben jelentkezett a felhúzóizmában -, ami mindössze kilenc mérkőzésre korlátozta őt a torinóiaknál. Volt egy fegyelmi vétség is, ami miatt nem hívták be a Freiburg elleni Európa Liga-mérkőzésre, amikor még fitt volt.

A levert Pogba helyére Arkadiusz Milik érkezett, és a reakciója alapján nagy meglepetés lenne, ha ebben a szezonban újra játszani látnánk. Pogba négyéves szerződést kötött júliusban, miután lejárt a Uniteddel kötött megállapodása, de a Gazzetta dello Sport beszámolója szerint a Juventus fontolgatja a szerződése felbontását. A Juventus operatív igazgatója, Francesco Calvo azonban határozottan cáfolta a történetet.

„Nem tervezzük Pogba szerződésének felbontását, cáfolni tudom ezeket az állításokat. Fontos játékos számunkra. A sérülések a játék részei, de Paul jól edz, és várjuk vissza őt” - mondta Calvo a TSN-en keresztül.

Borítókép: Valerio Pennicino/Getty Images

Videók