Pogba bizonytalan jövő elé néz a doppingellenes meghallgatás elhalasztása után

Jelentős fejlemény, hogy Paul Pogba doppingellenes meghallgatását egy meg nem határozott időpontra halasztották.


A Yahoo Sports szerint Paul Pogba eredetileg január 18-ra tervezett doppingellenes meghallgatását egy meg nem határozott időpontra halasztották. A döntés Pogba jogi csapatának kérésére született, amelyet az olasz doppingellenes bíróság elfogadott.

A Juventus középpályása, a Manchester United korábbi játékosa és Franciaország 2018-as világbajnoki győzelmének egyik kulcsfigurája, várhatóan jelentős eltiltással néz szembe. A meghallgatás háttere egy szeptemberi esetre vezethető vissza, amikor Pogbát ideiglenesen felfüggesztették, miután a tesztje pozitív lett tesztoszteronra. Ez ahhoz vezetett, hogy az ügyészek decemberben négyéves eltiltást kértek a játékosra. Pogba azonban csökkentheti ennek az eltiltásnak a hosszát. Ha bizonyítani tudja, hogy a doppingolás nem volt szándékos, akkor az eltiltás a felére csökkenhet. Sőt, ha Pogba bizonyítani tudja, hogy a tiltott szert versenyidőszakon kívül fogyasztotta, és nem fokozta a teljesítményét, akkor az eltiltás akár néhány hónapra is csökkenhet.

Pogba képviselői korábban azt állították, hogy a szervezetében kimutatott tesztoszteron egy étrend-kiegészítőből származik, amelyet egy orvos írt fel, akivel az Egyesült Államokban konzultált. Jelenleg sem Pogba képviselői, sem a bíróság nem nyilatkozott bővebben az új tárgyalási időpontról vagy az ügy konkrétumairól. Ez a helyzet rávilágít a sportban érvényes szigorú doppingellenes előírásokra és a sportolók súlyos következményeire, ha a doppingszabályok megszegését állapítják meg.

Pogba ügyének kimenetelét nagy figyelemmel kísérjük majd, mivel jelentős hatással lehet a jövőbeli karrierjére és hírnevére.

Borítókép: Qian Jun/MB Media/Getty Images

Videók