Osimhen: senki nem érdemelte meg jobban ezt a bajnoki címet nálunk

Örömünnep Nápolyban, mámor a pályán, és az is kiderült, hol kezdték elhinni, hogy bajnokok lehetnek.


Megcsinálták. Az Ac Milant ledöntve a trónról, Olaszország bajnoka a Napoli, miután Udineseben egy döntetlen is elég volt a címhez. Az 1-1-es meccs után az egyenlítő találatot szerző Victor Osimhen beszélt az érzéseiről.

„Nem találom a szavakat, amivel leírhatnám ezt az érzést. Csodálatos. 33 évet vártunk, a támogatás amit a szurkolóinktól kaptunk a szezon elejétől fogva, leírhatatlan. Senki nem érdemelte meg jobban ezt a bajnoki címet nálunk.”

 

 

„Amikor elindult az idei bajnoki évad, mi voltunk a kis csapat, akiben nem túl sokan hittek, rengetegen leírtak minket. Azt szoktam mondani, hogy az igazi alakulatok összetartanak. Van egy fantasztikus edzőnk, a háttérstáb, a gyógytornászok, az orvosok mindent megtettek, hogy kiváló állapotban legyünk. Az első pillanattól kezdve tudtuk, hogy nagyszerű társaságunk van, ami elhódíthatja a Scudettot és most elértük az álmainkat. Továbbra is hiszünk majd magunkban és élvezzük ezt a sikert.”

 

 

A nigériai kiválóság lerántotta a leplet a DAZN-nak arról is, hol érezték úgy, hogy már a zsebükben a serleg.

 

 

„Szerintem akkor kezdődött körvonalazódni bennünk, amikor Rómában nyertünk. Nagy tiszteletet nekik, nagyszerű csapatuk van, de ahogyan ott küzdöttünk a végsőkig… akkor ismertük fel, hogy megvan bennünk a kellő minőség a Serie A elsőséghez. Amióta a tabella élére álltunk, mindig ott maradtunk, ez mutatja meg a kiváló mentalitásunk. Most csak élveznünk kell, hosszú út áll mögöttünk, minden pillanatát ki kell élvezni.”

 

 

Luciano Spalletti tanítványai hétvégén hazai pályán fogadják a Fiorentinát, a vasárnap hat órakor kezdődő találkozón óriási ünnep várható. A meccset a Sport 2 közvetíti.

Borítkép: Getty Images Europe /  Alessandro Sabattini

Videók