Olcsón vett válogatottat az Inter

Az Internazionale aprópénzért vásárolt válogatott labdarúgót


Luciano Spaletti irányítása alatt nagy a játékosmozgás az Inter Milan csapatánál. Eddig két tehetséges tinédzser érkezett, Nicolo Zaniolo és a dán Jens Odgaard, a kék-feketék megkaparintották a Samp szlovák védőjét, Milan Skriniart és egy kapust, Daniele Padellit. A legújabb szerzemény a spanyol Borja Valero, akiért 9 milliót fizetett a milánói klub.Borja Valero az elmúlt öt évet már Olaszországban töltötte, a Paulo Sousa vezette Fiorentinánál. Előzőleg a Villareal és a West Bromwich Albion együttesét is erősítette. Egyszer már magára ölthette a spanyol válogatott mezét.
 
A 32 éves középpályás a Real Madrid akadémiájában nevelkedett, de csupán kétszer lépett pályára a királyiak nagy csapatában. Onnan költözött át Mallorcára, majd igazolt a Villarrealba. Kölcsönben Angliában is szerepelt a West Bromwich gárdájánál, ahol korábban Gera Zoltán is letette névjegyét. 2012-ben tette át székhelyét Olaszországba: a Fiorentina együttesénél töltött el öt évet. A Violáktól szerződtette a veterán spanyolt az Inter. Spaletti, a csapat vezetőedzője bízik a játékos rutinjában és abban, hogy képes fazont adni a játéknak.
 
A fekete-kéket szurkolói mindenesetre örömmel fogadták Valero érkezését, például ilyen hozzászólással: „Nagy üzlet, kevés pénz egy jó játékosért.”

Videók