Olaszország fenegyereke januárban távozik csapatától

A Serie A-ban szereplő Brescia elnöke kijelentette, hogy az együttes válogatott támadója Mario Balotelli januárban elhagyja a klubot.


Mario Balotelli a januári átigazolási időszakban elhagyja a Brescia labdarúgócsapatát.

Ezt Massimo Cellino, a Serie A-ban sereghajtó klub elnöke közölte egy televíziós műsorban. Hozzátette: a támadó azért távozik, mert a játékstílusa nem illik egy olyan csapathoz, amely a kiesés elkerüléséért küzd.

"Mario azért szomorú, mert képtelen a saját játékát játszani. A bennmaradásért folytatott küzdelem hatalmas áldozatokat követel, és talán ő azt hitte, hogy ez sokkal egyszerűbb lesz. Januárban szabadon távozhat, jelenleg ki kell választania, hogy számára mi a legjobb megoldás" - mondta a klubelnök.

Az Internazionale, az AC Milan, a Manchester City, a Liverpool, a Nice és az Olympique Marseille korábbi játékosa nyáron igazolt az újonc Bresciához, amellyel 2022 nyaráig szóló szerződést kötött.

A 29 éves Balotelli négymeccses eltiltással kezdte a szezont, azt követően csapata kilenc mérkőzésén nyolcszor lépett pályára, két gólt szerzett.

A Brescia hétfőn menesztette a november ötödikén kinevezett Fabio Grosso vezetőedzőt, a csapat irányítását Eugenio Corini vette át. Az együttes - amely nyolc év után bajnokként jutott fel újra az élvonalba - 13 forduló alatt hét pontot gyűjtött a Serie A-ban, a legutóbbi kilenc bajnokiján nyeretlen maradt, utóbbiakon mindössze egy pontot szerzett.

Borítókép: Alessandro Sabattini/Getty Images

Videók