Olasz bajnok tréner lehet Mancini utódja

Már az is megvan, hogy miért távozott a szövetségi kapitány.


Roberto Mancini 2018-ban, a sikertelen vb-kvalifikáció után vette át az olasz válogatottat, akikkel három évvel később, Londonban megnyerte az Európa-Bajnokságot. Némi meglepetésre a következő világbajnokságról is lemaradtak.

Egy hónappal a szeptemberi EB-selejtezők előtt Mancini úgy döntött, elhagyja a nemzeti csapatot. A váltás oka sajtóhírek szerint az, hogy a tréner elfogadta a szaúdi szövetség hívását és átveszi az arab ország válogatottját. A trénerrel három éves szerződést köthetnek.

A szaúdiak futballnagyhatalommá akarnak válni, a bajnokságukba az elmúlt időszakban olyan játékosokat szerződtettek, akik korábban az európai élfoci meghatározó alakjai voltak, a kispadokra pedig jónevű vagy ígéretes, feltörekvő trénerek kerültek. Előbbire Steven Gerrard vagy Czesław Michniewicz, utóbbira Matthias Jaissle a példa. És most jöhet Mancini a válogatotthoz.

Ami az utódot illeti, felmerült Antonio Conte – ő korábban már betöltötte ezt a tisztséget – és Luciano Spaletti is, utóbbi szabadságát tölti, az előző szezonban a Napolit bajnoki címig vezette.

Az olaszok szeptember 9-én Észak-Macedónia vendégei lesznek, három nappal később az ukránokat fogadják.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók