Novak Djokovic csatlakozhatott volna az AC Milan csapatához

A 24-szeres Grand Slam bajnok szerbnek egy fontos szerepet szántak az olasz klubnál.


A La Repubblica című napilap szerint az AC Milan tulajdonosa, Gerry Cardinale három hónappal ezelőtt fontolgatta, hogy a teniszsztár Novak Djokovicot szerződteti a klub mentális edzőjének.

A Repubblica azt állítja, hogy Djokovic mentális edzőként csatlakozhatott volna korábbi klubjához, a Milanhoz, mivel Gerry Cardinale klubtulajdonos mindössze három hónappal ezelőtt a teniszcsillag alkalmazásán gondolkodott.

A beszámoló szerint Cardinale fontolóra vette, hogy a szerb világelsőt szerződteti le a klub munkatársaként, hogy szoros kapcsolatban dolgozzon az akkoriban nehézségekkel küzdő Milan-játékosokkal.

A Repubblica a Milan „pénzügyi környezetéből" származó forrásokat idéz, és kiderül, hogy Djokovicnak motivációs beszédekkel kellett volna támogatnia a csapatot, de a szerb teniszcsillag végül nem folytatott tárgyalásokat Cardinaléval egy esetleges Stadio Meazzában betöltött szerepvállalásról.

Djokovic közismerten nagy AC Milan szurkoló. Amikor csak teheti, megnézi a Rossoneri meccseit a San Siróban, és tavaly novemberben találkozott Rafael Leaóval és Ismael Benacerrel a torinói ATP-döntő alkalmával.

Borítókép:  Claudio Villa/AC Milan via Getty Images

Videók