Nem nyugszanak az olaszok, perelnék Mancinit

A tréner korábban türelmet és támogatást kért, de az olasz szövetség szerinte ezt nem adta meg neki.


Némiképp váratlanul jelentette be augusztusban Roberto Mancini, hogy öt év és egy EB-győzelem után otthagyja az olasz válogatottat, nem sokkal később aláírt a szaúdi nemzeti csapathoz.

A váltást nem emésztette meg könnyen az olasz szövetség, Gabriele Gravina elnök elárulta, hogy nagy összegű kártérítést szándékozott kicsikarni Manciniből, mert jelentős mennyiségű pénzt kapott az aláírásáért. Gravina azt is hozzátette, hogy a FIGC szövetségi tanácsának ülésén úgy döntöttek, jogi tanácsot kérnek egy esetleges kártérítési perrel kapcsolatban.

Az 58 éves szakember egy év alatt 21 millió eurót kereshet az új munkahelyén, a kontraktusa 2027-ig érvényes.

Mancini augusztusban így indokolta meg a lemondását: „Elmagyaráztam az elnöknek, hogy támogatásra és békére van szükségem. Ő nem adta meg nekem. Ezért mondtam le. Korábban kellett volna lemondanom? Talán. De 25 nappal a következő meccs előtt hagytam ott a válogatottat, nem három nappal.”

A tréner szerint „Gravina már egy éve próbál változtatásokat eszközölni a stábomban. Azt mondtam, hogy új arcokat vehetünk fel, de nem vehetek el két tagot egy olyan csoportból, amely jól teljesített és győzött. Nekem kellene döntenem a változásokról. Az elnök néhány kérdésben másképp gondolkodott, mint én. Ha akarta volna, segített volna nekem.”

Mancini eddig két barátságos meccsen ült a válogatott kispadján, Costa Ricától és Dél-Koreától is egyaránt kikapott a szaúdi együttes.

Borítókép: Charlotte Wilson/Offside/Offside via Getty Images

Videók