Nem lesz többé kapitány, miután előszerződést írt alá új klubjával

Az Inter nem tud versenyezni a PSG fizetésével.


Az Inter igazgatója, Beppe Marotta ragaszkodik ahhoz, hogy a klub "a legnagyobb tisztelettel" van Milan Skriniar iránt még akkor is, amikor lejár a szerződése, de nem lehet többé csapatkapitány, ugyanakkor elismeri, hogy a Serie A nem tud versenyezni olyan csapatokkal, mint a PSG és a Chelsea a bérek tekintetében.

Az Inter ultrái a Curva Nordban közleményt adtak ki, amelyben megjegyezték, hogy Milan Skriniar kifejtette az okait annak, hogy úgy döntött, ingyen csatlakozik a PSG-hez a nyáron.

„Van bennem egy kis szomorúság, mert lehetett volna jobban is kezelni a dolgot, Skriniar profi, és joga van meghozni a döntéseit. A kapitányi karszalagnak azonban vannak bizonyos értékei, amelyeknek meg kell felelni, és ha ezek nincsenek meg, akkor nem viselheti. Az olasz futball az átmenet bajnokságává vált, és fel kell ismernünk, hogy a legjobb játékosaink valószínűleg máshová fognak igazolni. Ahogy mondtam, a játékosnak és az ügynökeinek joga, hogy meghozzák ezeket a döntéseket. A kapitányi karszalag nem annyira fegyelmi kérdés volt, mint inkább az összetartozás érzésének megosztása” - mondta Marotta a DAZN-nek.

A Chelsea egyedül a Serie A-t, a Ligue 1-et, a La Ligát és a Bundesligát tudta megelőzni a januári átigazolási időszakban, mit lehet reagálni ezekre a befektetésekre?

„Bajnokokat kell generálnunk házon belül, többet kell befektetnünk az ifjúsági akadémiáinkba. Ha megnézzük a Premier League-et, akkor ők több mint 700 millió eurót költöttek, szemben a Serie A-ban elköltött összeg aprópénz.”

Borítókép: Mairo Cinquetti/NurPhoto a Getty Images

Videók