Mourinho a szeretetéhes Lukakuról és az Inter öröméről beszélt

„Romelunak szüksége van arra, hogy érezze, szeretik őt.”


Megszerezte első gólját új csapatában Romelu Lukaku, ráadásul a Roma fölényesen, hét-nullra nyert az Empoli ellen.

Az Inter és a Juventus helyett végül az olasz fővárosban kötött ki a nyár végén a belga csatár, aki az AS Roma együttesénél José Mourinhoval dolgozhat együtt. A döcögős rajt után a negyedik fordulóban végre megszületett az első győzelem, amiből az új igazolás is kivette a részét.

Az Empoli elleni fölényes sikert (összefoglaló itt) követően a tréner elmondta véleményét Lukaku eddigi római szerepléséről és hangulatáról: „Boldognak láttam őt, Romelunak szüksége van az örömre, arra, hogy érezze, szeretik és akarják. Idejött és azonnal érezte, hogy a csapatnak szüksége van egy olyan játékosra, mint ő. Szerintem nagyon boldog, nyilvánvalóan szeret nyerni, ez a természete.”

Mourinho kitért a csatár volt csapatára is. „Az Internek nincs oka dühösnek lenni, mert 5-1-re nyertek egy derbit, rendkívüli csapatuk van, sok támadóval. Biztosan örülnek a korábbi edzőjüknek, akinek szüksége volt Romelura.”

A héten két meccs vár a Farkasokra, előbb csütörtökön a Sheriff Tiraszpol fogadja őket, majd vasárnap a Torino vendégei lesznek Dybaláék.

Borítókép: Silvia Lore/Getty Images

Videók