Mihajlovics: Totti minden idők egyik legjobb labdarúgója

A mai napon 40. születésnapját ünneplő Francesco Tottiról még Ronaldo és Spalletti is elismerően beszélt.


 
Sinisa Mihajlovics, a Torino vezetőedzője minden idők egyik legjobb labdarúgójának nevezte Francesco Tottit, az AS Roma csapatkapitányát, aki kedden ünnepli negyvenedik születésnapját.
 
"Számomra ő az elmúlt 25 év legjobb játékosa Olaszországban, illetve minden idők egyik legjobbja. Elképesztő, hogy még mindig mit tud a labdával, örülök, hogy továbbra is láthatom játszani" - mondta Mihajlovics a vasárnapi Torino-AS Roma (3-1) meccs után, amelyen Totti büntetője jelentette a szépítést a vendégek számára.
 
A hétvégén 250. Serie A találatát megszerző csatár valószínűleg pályafutása 25. idényét követően visszavonul, de amennyiben május végén pályára lép az utolsó fordulóban, akkor a Serie A történetének kilencedik legidősebb labdarúgója lesz. Ebben az összevetésben most a 13. helyen áll.
 
"Példaként szolgál mindannyiunk számára, ezért mindenki felnéz rá. Ha olyan szinten játszol, mint ő, az nemcsak neked és a labdarúgásnak jó, hanem a gyerekeknek is, akik azt láthatják, hogy a futball nem ismer határokat" - mondta Cristiano Ronaldo februárban, amikor az olasz együttes a későbbi győztes Real Madriddal találkozott a BL-ben.
 
A fővárosiak jelenlegi edzője, Luciano Spalletti nemrégiben úgy fogalmazott, hogy Totti csak "egy a sok AS Roma-játékos közül", most mégis kalapot emelt a klublegenda előtt. "Azt akarom, hogy négy vagy öt Totti legyen a csapatunkban. Ha nem játszatom, az emberek haragszanak rám, de szeretnék mást is olyan remek futballistává tenni, amilyen ő. Egy nagyszerű játékos nem elég" - magyarázta Spalletti a Sampdoria legyőzése után. A születésnapi bulira a szakvezető is meghívást kapott, amit tiszteletben tart és elfogad, de kijelentette, hogy nem marad sokáig, mert hagyni szeretné a játékosokat szórakozni.
 

40 évesen is a csúcson: Tottit ünnepli a világ

Videók