Megvan Sarri utódja a Lazio kispadján

A horvát mesternek nem lesz könnyű dolga.


Igor Tudor csütörtök este mindenben megegyezett a Lazióval, és Maurizio Sarri helyett ő lesz a római klub új edzője, írták meg az átigazolásokban oly’ jól értesült olaszok: Fabrizio Romano, Manuele Baiocchini, Gianluca di Marzio, Alfredo Pedulla...

Tudor és Šerić tegnap este a sportigazgatóval és az elnökkel folytatott megbeszélésen mindenben megegyeztek
Állítólag a Juventus korábbi játékosa, az Udinese és a Verona korábbi edzője ügynöke és korábbi csapattársa, Anthony Šerić társaságában csütörtök este találkozott Mariano Fabianival, a Lazio sportigazgatójával és Claudio Lotita klubelnökkel.

Az említett olasz források szerint ezen a találkozón egyeztették a Lazio és az új edző közötti szerződés részleteit. Tudor másfél évre ír alá, további egy évre szóló opcióval.

Nagyon nehéz helyzetben veszi át a Lazio irányítását.
Szombaton a Frosinone ellen nem ő irányítja majd a csapatot, de közvetlenül utána átveszi a csapat irányítását. Tudor nagyon nehéz helyzetben teszi ezt a Lazio számára. Sarri azután távozott, hogy a legutóbbi hat bajnoki meccsből ötöt elveszítettek, így a Bajnokok Ligája-induló pozícióból a kilencedik helyre estek vissza. A Bayern elleni BL-búcsú még nem számít kudarcnak, de az említett bajnoki lemaradás mindenképpen bukás, főleg úgy, hogy a Lazio az előző szezonban második lett a Serie A-ban.

Az idei szezonban viszont nagyon nehéz lesz a Konferencia Ligába jutni. Tíz fordulóval a bajnokság vége előtt nyolc pontra van az utolsó, Európát garantáló helytől. A kupában ugyan bejutott az elődöntőbe, de ott a Juventus vár rájuk.

Tudor tavaly nyár óta munkanélküli. Úgy volt, hogy ősszel átveszi a Napolit
Tudorra nagy kihívás vár. Eddig dolgozott hazájában a Hajduknál, illetve az Udinese csapatát is irányította, valamint ült a PAOK, a Karabukspor, a Galatasaray, a Verona és a Marseille kispadján is. A francia óriás volt a legutóbbi munkaadója. Az elmúlt szezonban a bajnokság harmadik helyére és a kupában a negyeddöntőbe vezette, míg a Bajnokok Ligája csoportjában az utolsó helyen végzett.

A szezon végén felmondott Marseille-ben. Ősszel majdnem átvette a Napolit, amely elfogadta a feltételeit, de Tudor nem akarta csak a szezon végéig vezetni az olasz bajnokot.

Borítókép: EPA

Videók