Megvan a teszt eredménye, nagy bajban Pogba

Az eredmény pozitív, a középpályás jövője bizonytalan.


Számos olasz lap értesülései szerint a Juventus futballistájának a második mintán elvégzett tesztoszteron tesztje is pozitív lett. Fabrizio Romano szerint Pogma mai doppingtesztje is pozitív lett a tartalékmintára.

„Nem tudtam a megerősítésről, sajnálom” – ezt már Massimiliano Allegri, a Juventus edzője nyilatkozta a Torino elleni szombati városi derbi előtt tartott sajtótájékoztatón. „Várjuk, mi következik, felesleges most kommentálni. Emberileg sajnálom.” – tette hozzá.

Pogba augusztus 20-án, az Udinese elleni idegenbeli Serie A-mérkőzés után pozitív tesztet mutatott ki tesztoszteronra. Azon a találkozón egyébként pályára sem lépett.

A 2018-as világbajnokság francia győztesét a doppingellenes bizottság felfüggesztette, és nem edz a csapattal.

A La Gazzetta dello Sport szeptemberben arról számolt be, hogy Pogba az Egyesült Államokban tartott felkészülési tornán anélkül szedett gyógyszert, hogy értesítette volna a Juventus orvosi stábját.

Évi 7 millió eurós szerződése 2025 júniusában jár le, de a Juventus felbonthatja a megállapodást, ha a francia középpályást egy sportbírósági eljárás során bűnösnek találják.

Borítókép: Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images

Videók