"Maldini jó útra téríti az AC Milant"

Papin szerint az olasz legenda lehet a siker kulcsa.


Jean-Pierre Papin, egykori labdarúgó úgy érzi, hogy a milánóiaknak folytatniuk kell a közös munkát Paolo Maldinival, és azt állítja, hogy a Rossoneri jelenleg jó úton halad.

Az 56 éves visszavonult focista két esztendőn keresztül játszott a San Siro közönsége előtt 1992 és 1994 között.


Fotó: Aurelien Meunier - FIFA/FIFA via Getty Images

"Türelemre van szükség. De a helyes úton vannak. Meg kell bízni a fiatal játékosokban, őrült költekezések nélkül. Nem sok hiányzik, hogy egy masszív csapat álljon össze, még két vagy három posztra kellene pár megfelelő ember. Lehet, hogy a válság után a transzferpiac is a segítségükre lesz."

Az egykori csapattársát, Zvonimir Bobant az év elején elengedték a sportigazgatói szerepből. Papin úgy véli, hogy Maldini mellett viszont a végsőkig ki kell tartaniuk.

"Sajnálom Bobant, és olvastam, hogy Paolo is távozhat. Maldini maga a Milan, nem is értem, hogy lehet elképzelni nélküle az újrakezdést."


Fotó: Andrea Staccioli/LightRocket via Getty Images

Sport365.hu - A futballtörténelem 50 legjobb védője

A labdarúgás egyik legfontosabb eleme a védekezés, hiszen amíg a támadó számos helyzetet kihagyhat a gólja előtt, addig egy védőnek nem remeghet meg a lába, mivel olykor egyetlen hiba is végzetes tud lenni. A modern labdarúgásban rengeteg kiváló hátvédet láttunk már, azonban nehéz lenne eldönteni, hogy közülük ki volt a legjobb.

Forrás: football-italia.net
Borítókép: Andrea Staccioli/LightRocket via Getty Images

Videók