Maldini: a név ami összefort az AC Milannal

Amikor a klubhűség 3 generáción átível.


Január 3-án este Daniel Maldini nem csak magára öltötte a piros-fekete mezt, hanem életében előszőr pályára lépett az AC Milan színeiben. Annak a csapatnak a tagjaként ment fel a gyepre, amelynek neve szinte összenőtt a családjával.

65 évvel ezelőtt Daniel nagyapja, Cesare Maldini várt izgatottan a kispadnál, hogy bemutatkozhasson új csapatában. Ekkor 1954 szeptemberét írtuk. Cesar debütált és ezzel elindította a Maldini-családot a siker útján.

Ezt követően 412-szer képviselte a milánóiakat. Bár utolsó évében eligazolt a Torinóhoz, nevét sosem felejtették el a piros-feketék.


30 évvel később, 1985 januárjában, Cesare fia is játéklehetőséget kapott a Milannal. Bár édesapja pályafutása után nem volt könnyű dolga, Paolo nagyszerűen vitte tovább a családi örökséget. Már első szezonjában 40-szer ölthette magára a piros-fekete csíkos mezt, és csapata alapemberévé vált.

DANIEL MALDINI Showing His Incredible Talent (2019) The Third Generations Maldini

Make sure that you subscribe to my channel if you want to see more amazing videos! Instagram: https://www.instagram.com/matigolvidz/?hl=en

Pályafutása alatt 902-szer lépett pályára a milánóiaknál. Klubhűségét mutatja, hogy 41 évesen úgy vonult vissza, hogy soha egyetlen percet sem  töltött más gárdában. 

Ezek után nem csoda, hogy Cesare unokái már színte az anyatejjel szívták magukba a piros-fekete hűséget. 35 évvel azután, hogy Paolo először játszott a milánói gárdánál, debütált a család 3. generációja is a kis Daniel személyében.

Bár egyelőre nem tudni, hogy a 18 éves tehetség elődjeihez hasonló karriert fut-e majd be, egy rekordot már most a magáénak tudhat. Ő az első olyan játékos, aki 2000 után született, és pályára lépett a Serie A-ban.

Egy biztos a Maldini név még sokáig ismerősen fog csengni a San Siro környékén.

 

Borítókép: Facebook.com/BleacherReportFootball

Videók