Maldini: A milánói történetünk aligha itt fog véget érni

A legendás védő továbbra is kitartana szeretett csapata mellett.


Az AC Milan csapatánál technikai igazgatóként tevékenykedő Paolo Maldini jövője a hírek szerint bizonytalan, de úgy gondolja, hogy a családja hosszú évek óta a Milan gyökeres tagja, és ez nem most fog véget érni.

A legendás védő és családja kemény időszakon ment keresztül, miután pozitívak voltak a koronavírusra, de már megerősítette, hogy mindenki egészséges.

"Az egész családom megfertőződött, két gyermekem és a feleségem, de most már mindannyian jól vagyunk. Két nehéz heten vagyunk túl, de vége" - mondta Maldini.

Sport365.hu - A futballtörténelem 50 legjobb védője

A labdarúgás egyik legfontosabb eleme a védekezés, hiszen amíg a támadó számos helyzetet kihagyhat a gólja előtt, addig egy védőnek nem remeghet meg a lába, mivel olykor egyetlen hiba is végzetes tud lenni. A modern labdarúgásban rengeteg kiváló hátvédet láttunk már, azonban nehéz lenne eldönteni, hogy közülük ki volt a legjobb.


Az egykori csapatkapitány még mindig úgy véli, hogy a bajnokságot be kell fejezni.

„Meg kell próbálnunk befejezni a bajnokságot. Ez társadalmi és sport szempontból is fontos, meg kell próbálnunk újraindulni, természetesen úgy, hogy mindenki biztonságát garantáljuk. Figyelembe kell vennünk a játékosok mentális egészségét is, hogyan élték meg a két hónapos elzártságot."

Saját jövője is bizonytalanná vált Zvonimir Boban búcsúja óta, és most megkérdezték, ő hogyan látja a jövőjét.

"A családom története Milánóban olyan hosszú ideje zajlik, hogy aligha most fog véget érni."

Sport365.hu - Maldini: a név ami összefort az AC Milannal

Január 3-án este Daniel Maldini nem csak magára öltötte a piros-fekete mezt, hanem életében előszőr pályára lépett az AC Milan színeiben. Annak a csapatnak a tagjaként ment fel a gyepre, amelynek neve szinte összenőtt a családjával. 65 évvel ezelőtt Daniel nagyapja, Cesare Maldini várt izgatottan a kispadnál, hogy bemutatkozhasson új csapatában.

Forrás: football-italia.net
Borítókép: Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images

Videók