Lukaku: tudtam, ha a Chelsea-nél nem megy, az Interhez visszamehetek

A belga támadó tavaly az év egyik legfurcsább átigazolási szappanoperájának főszereplője volt - de hogyan tovább?


Romelu Lukaku 2022 augusztusában egy év után úgy tért vissza a San Siro közönsége elég Inter mezben kölcsönbe, hogy azelőtt egy évvel klubrekordot jelentő 100 millió fontos összegért megvette a Chelsea. A történet főszereplője most arról beszélt a Het Laatste Nieuws-nak, hogy tudta, visszatérhet még Olaszországba.

„Jó voltam a Chelsea-nél az előző szezonban. De tudtam, ha nem működnek a dolgok, még mindig ott az Inter. Amikor visszaigazoltam, tudtam: ide tartozom. Ugyanezt éreztem az Anderlechtnél is. Komolyan veszem ezt a klubot. A legjobbamat akarom nyújtani. Az emberek látják ezt, remek érzés, amikor bátorítanak.”

A kölcsönszerződés szezon végén lejár, és az itáliai klub vezetősége többször arról beszélt, hogy nem fogják leigazolni ismét végéig, Beppe Marotta, az Inter vezérigazgatója pl 60% esélyt adott a távozásra.

„Meglátjuk, napról napra élek. Nem tapasztalok semmiféle stresszt vagy nyomást. Egy döntést mindenképp kell majd hozni, ennyi” – mesélte Lukaku.

A csatár szezonja nehezen indult, azonban tavasszal mintha megtáltosodott volna: 33 idei meccsén 13 gólnál és 6 gólpassznál jár, értékét 40 millió euróra becsülik.

Borítókép: Getty Images Europe

Videók