Luciano Spalletti gyakorlatilag elköszönt a nápolyiaktól

A friss olasz bajnok edzőjének olasz lapok már a lehetséges utódjait is tudni vélik.


33 év után ünnepelhetett idén olasz bajnoki címet a Napoli csapata, a szurkolók szívében pedig örökké legendaként élhet Luciano Spalletti, aki sikerre vezette kedvenceiket.

Ugyanakkor az Inter 3-1-es legyőzését követően már komorabb hangvételű nyilatkozatot tett a mester, akinek a szavaiból az hallható ki, hogy elválnak a nápolyiakkal az útjai egymástól.

„Ez a kérdés már eldöntetett, nem gondolod meg magad minden nap. Már hosszú ideje érett az egész.”

„Amikor reggeltől estig dolgozol, néhány dolog megérik a fejedben, mert folyamatosan ezek jönnek elő. Ha nem vagy teljes mértékig magabiztos abban, hogy mindent meg tudsz adni ezeknek az embereknek, amit megérdemelnek, oké ha úgy gondolod, itt a vége. Átgondolod mégegyszer, megérkezel a konklúzióhoz, és hű maradsz hozzá. Nem csak hirtelen felindulásból mondom ezt.”

A 64 éves edzőnek – akinek állítólag a klub elnökével, De Laurentiisel romlott meg a viszonya – még egy évig érvényes szerződése van a kékeknél, azonban ha távozik, olasz sajtóinformációk alapján Rafa Benitez, Antonio Conte vagy akár az Atalanta mestere, Gian Piero Gasperini is követheti a kispadon.

Borítókép: Getty Images / SSC Napoli

Videók