Különleges ajándékkal csábítaná el a Real sztárját a Napoli

Nem mondhatni, hogy nem tesznek meg mindent.


A Napoli annyira szeretné magához csalogatni a Real Madrid középpályását, James Rodriguezt, hogy azt is megfontolják a 10-es szám reaktiválását. A számot Diego Maradona tiszteletére vonultatták vissza.
Ez a lépés bizonyára megosztja a klub elképesztően elhivatott szurkolóit, de a Serie A csapat erre is hajlandó lenne, hogy elnyerje a kolumbiai kegyeit. 
 
Maradona öröksége érinthetetlen a Napoli rajongói számára, mezszámát még 2000-ben vonultatták vissza, hogy ezzel is tisztelegjenek az Isteni Diego előtt, aki eddigi két bajnoki címére vezette a csapatot 1986-87-ben és 1989-90-ben.
 
A Napoli megdöbbent, amikor Maurizio Sarri csatlakozott az ősrivális Juventushoz, és Aurelio De Laurentiis az tervezi, hogy Jamesből csinál új példaképet egy Maradona-szerű bemutatással.
Maradona a legendás 10-esben (Fotó: Bongarts/Getty Images)
 
Az ügylet útjába leginkább az állhat, hogy a Real Madridnak óriási költekezése miatt nagy bevételekre is szüksége van, hogy megfelelhessen a pénzügyi fair play szabályoknak. Florentino Pérez éppen ezért 50 milliós adás-vételt szeretne, ezzel szemben De Laurentiis inkább kölcsön venné a játékost 10 millióért egy későbbi vásárlási opcióval, ami jövő nyáron jelenten 30 milliót.
 
A remek kapcsolat a két csapat között, mely több üzletet is lebonyolított, és a tény, hogy Zinedine Zidane keretében nincs hely a kolumbiai középpályásnak, viszont segítheti az átigazolást. Így vagy úgy, de Maradona legendás 10-esét odaadni bárkinek is óriási lépés a Napoli vezetőjétől.
 
James jelenleg a Copa Américán van, ahol Kolumbia jól teljesít, így egy újabb nagy elismeréssel érkezhet Nápolyba. Az biztos, hogy egy győzelem nem ártana a jövendőbeli rajongókkal ápolt viszonyának, akik egy kicsit kételkednek benne, hogy ő lenne az utolsó tégla a remekül építkező csapat számára a végső győzelemhez. A Napoli rekordigazolása egyébként pont a Real Madridtól érkezett, Gonzalo Higuaín, akit 2013-ban 37 millió eurót vettek meg.
 
Borítófotó: Wagner Meier/Getty Images

Videók