Kőművesből a Juventus hőse – Federico Gatti fordulatos útja a csúcsra

A 25 éves védő nemrég még a harmadik ligában játszott, az új szezonban a Zebrák vezérévé vált.


Federico Gatti a Juventus védője, de pontosabb lenne azt mondani róla, hogy ő a Juve újjáéledésének hőse. Az egészen a közelmúltig botladozó, sőt, bukdácsoló olasz óriás gólokkal tért vissza a Serie A első helyére.

A bekk az elmúlt két hónapban nem kevesebb, mint három győztes gólt szerzett. A torinói városi derbin aratott 1-0-s győzelemért, majd a múlt héten a Monzában elért 2-1-ért, péntek este pedig az aktuális bajnok és egyik legnagyobb rivális, a Napoli elleni 1-0-ért is hálásak lehetnek Gattinak.

A futballista gyönyörű története itt még nem ér véget, valójában ez egy tündérmese. Két évvel ezelőtt ugyanis a Pro Patrija harmadik ligás csapatát erősítette. De az élete nem csak a Serie C-ben zajlott. „17 évesen otthagytam az iskolát, hogy megélhetést keressek, mert édesapám elvesztette a munkáját. Építkezéseken dolgoztam kőművesként, tetőfedőként és ablakszerelőként. Hajnalban keltem és egész nap dolgoztam a szabad ég alattt, függetlenül az időjárási viszonyoktól. Nagyon nehéz volt, de emberré formált engem.”

Így emlékszik vissza arra, hogy mi és hol volt egészen a közelmúltig, akit a Transfermarkt 12 millió euróra értékel, és aki mára a Juventus hőse és az Európa-bajnokságra készülő olasz válogatott tagja. A legfontosabb mégis, hogy fiatalok százezreinek lett inspirálója.

Borítókép: Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images

Videók