"Karrierem legrosszabb döntése volt a Juventus"

Egy elképesztően fényes karriert tudhat maga mögött így is.


Egy igazi legenda akasztotta a szögre a stoplist! Lucimar Ferreira da Silva, azaz Lúcio 41 évesen bejelentette a visszavonulását a minap. Az alábbi interjúban pályafutása meghatározó momentumaira emlékezett vissza. 

A brazil válogatottban lett ismert a 2002-es labdarúgó-világbajnokságon, ahonnan csak felfele vezetett az út számára. Ha jól megfontoljuk, talán minden idők egyik legjobb brazil középphátvédjéről beszélünk, aki nagyon hamar felvette a német focistílust, ezzel biztostva a nemzeti válogatottjának a betonvédelmet.

Sokan már láthatták a Bayer Leverkusen együttesében is futballozni, azonban a Bayern München lecsapott rá, és egy ikonná nőtte ott ki magát.

"Elképesztően szomorú voltam, hogy távoznom kellett a Bayernből. Azt kérdezgettem magamtól, hogy miért? Nem akartam elhinni, hiszen az edzésen és a pályán is mindig a legjobb teljesítményt próbáltam nyújani. Gyönyörű pillanatokat éltem meg Münchenben, és rengeteget sírtam, amikor távoztam. Fantasztikus érzés, hogy a szurkolók, még mindig szeretnek ott. Amikor távoztam nem értettem, miért kell magam mögött hagynom az otthonom, ahol boldog voltam. Ott volt a családom, a gyerekeim és a barátaim is. Minden remek volt. Mindig azt gondoltam, hogy örökké ott maradok, hiszen a Bayern mindig a szívemben lesz" - mondta Lúcio.

Ezt követően csatlakozott az olasz Internazionale csapatához, ahol már egy kiforrott sztárként érkezett, mégis távoznia kellett onnan is.

"Nem szerettem volna elhagyni az Intert. Szívesen maradtam volna, de új edző érkezett, és ő, valamint Marco Branca nagy nyomást helyeztek rám és az ügynökömre is. Emlékszem Brazíliában épp a szabadságomat töltöttem, amikor Branca 15 percenként telefonált, hogy keressek magamnak új csapatot, mert távoznom kell. Maradni akartam, de ők nem szerették volna. Az ügynököm ezt követően beszélt a Juventus ajánlatáról, ahova nem igazán szerettem volna csatlakozni, de már csak pár nap volt hátra az átigazolási időszakból, így kétségbeesetten elfogadtam azt."

"Keveset játszottam és nem voltam boldog. Úgy gondolom, pályafutásom legrosszabb döntése volt, hogy a Juventusba igazoltam."

Forrás: sport.es
Bortókép: Sebastian Gollnow/picture alliance via Getty Images

Videók