"Karrierem csúcspontja ez a díj, amely még elszántabbá tesz"

Ciro Immobile pályafutása csúcsának tartja az Aranycipőt.


Ciro Immobile, a Lazio labdarúgója pályafutása csúcsának nevezte az európai Aranycipőt, amit előző idénybeli eredményessége elismeréseként vehetett át szerdán.

"Karrierem csúcspontja ez a díj, amely még elszántabbá tesz. Mindezt meg szeretném osztani a csapattársaimmal, akik nagyon keményen dolgoztak, hogy én gólokat szerezzek" - mondta Immobile a római Capitolium-dombon tartott ünnepségen.

A 31 éves csatár az előző idényben 36 alkalommal talált a hálóba az olasz élvonalban, ezzel beállította Gonzalo Higuaín gólcsúcsát, és az eredményességi rangsor élén végzett. A Bayern München lengyel játékosa, Robert Lewandowski (34 gól a Bundesligában) lett a második, a Juventus portugál támadója, Cristiano Ronaldo (31 találat a Serie A-ban) pedig a harmadik.

"Megdolgoztam érte, és nagy bajnokok ellen nyertem. Mindenkinek megvan a saját története, az enyém messze innen, Nápoly külvárosában kezdődött. Ha volt egy kis lázam, nem akartam iskolába menni, de a pályára mindig ki akartam menni, ez a makacsság is hozzájárult, hogy sikerült kitűnnöm" - nyilatkozta.


Fotó: Giampiero Sposito/Getty Images

Luca Toni 2006-os és Francesco Totti 2007-es sikere után Immobile lett a harmadik olasz futballista, aki elnyerte az európai Aranycipőt, amit a legutóbbi 11 szezonban csak Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Luis Suárez kapott meg.

"Ciro Immobile Európa csúcsára vitte a Laziót, ahová mindketten tartoznak" - mondta Paul Gascoigne, a Lazio és az angol válogatott korábbi középpályása.

A római klub tulajdonosa, Claudio Lotito a "város szimbólumának", illetve "a klub és a szurkolók nagykövetének" nevezte az olasz válogatott játékost. A 2016-ban igazolt Immobile a mostani idényben 14 találattal a Serie A góllövőlistájának negyedik helyén áll.


Fotó: Giampiero Sposito/Getty Images

Borítókép: Marco Rosi - SS Lazio/Getty Images

Videók