Karius újjászülethet Olaszországban

Vajon maga mögött hagyhatja a múltat? Vagy a szurkolók végleg megpecsételték a sorsát?


Loris Karius a hétvégén a Carabao-kupa döntőjében tért vissza az angol labdarúgásba, de van egy különleges oka annak, hogy a következő szezonban az Interben köthet ki: Diletta Leotta iránti szerelme.

A korábbi liverpooli kapus karrierje a 2018-as Bajnokok Ligája-döntőben elkövetett sorsdöntő bakijai óta lejtmenetben van. Kölcsönbe a Besiktashoz és az Union Berlinhez került, mielőtt 2022 szeptemberében ingyen visszatért Angliába a Newcastle Unitedhez. Karius ebben a szezonban mindössze egyetlen alkalommal lépett pályára, mégpedig a vasárnapi, Manchester United elleni 2-0-s vereség alkalmával a Carabao-kupa döntőjében a Wembley Stadionban.

A mérkőzés előestéjén egy nyílt levél terjedt el a The Athletic oldalán, amelyet barátnője, a DAZN Italia televíziós műsorvezetője, Leotta írt.

„A két év szomorú éjszakái, a csomó a torkodban és a rossz gondolatok, amelyek távol tartottak a játéktól, de nem a legnagyobb szenvedélyedtől; a zöld futballpályától, amely gyerekek millióinak álma nap, mint nap. Egy nagy köszönet a csapatodnak és annak az erőnek, amit egymásban találtatok. Persze nem tagadjuk, a csapás kemény volt, de ahogy ti tanítottátok, az élet 10 százalékban abból áll, hogy mi történik veled, és 90 százalékban abból, hogy hogyan döntesz, amikor fel kell állni. Néha vissza kell lépni egy lépést, hogy jobban tudj tovább menni, és biztos vagyok benne, hogy ez sokat fog segíteni neked. Senki sem érdemli meg jobban."

A Leottával való kapcsolata miatt az FCInterNews.it-n most arról írnak, hogy Karius a nyáron Olaszországba szeretne költözni. Az Inter új cserekapust keres Andre Onana mellé, mivel Samir Handanovic várhatóan a szezon végén szögre akasztja a kesztyűjét.

Borítókép: Serena Taylor/Newcastle United via Getty Images

Videók