Jesé Rodriguez: botrányok és futball, így kell elpazarolni egy tehetséget

Van visszaút?


Jesé Rodriguez új otthonra talált. Az U.C. Sampdoria a legújabb csapat, amely lehetőséget ad a problémás spanyol csatárnak. A szabadon igazolható játékos a szezon végéig szóló szerződést kötött az olasz történelmi csapattal.

A Sampdoria jelenleg nehéz időket él át a Serie A-ban. Az utolsó előtti helyen áll, és nyolc pontra van a biztonságot jelentő helyezéstől.

Fényes kezdet

A pályafutását a Real Madridban kezdő Rodriguez fiatal csatárként nagyon ígéretes volt. De a sérülések és a klubnál lévő játékosok minősége miatt Rodriguez nehezen tudta megtartani a kezdőcsapatban elfoglalt helyét. A PSG-hez való átigazolás nem éppen a karrierje újjáélesztését jelentette, amiben reménykedett. Az egymást követő kölcsönadások az UD Las Palmashoz, a Stoke Cityhez, a Real Betishez és a Sporting CP-hez ugyanúgy nem voltak meggyőzőek.

Mivel a PSG már nem számolt vele, 2020-ban felbontotta a csatár szerződését, aki négy év alatt mindössze 18 alkalommal lépett pályára a francia csapatnál. Nem a pályán mutatkozó problémái voltak az egyetlen gondja a PSG-nek Rodriguezzel.

Problémás magánélet

Utolsó madridi napjaiban az akkor 21 éves játékos háza lángba borult egy gázszivárgást követően. Első gyermeke, Jesé jr. születése után Rodriguezről kiderült, hogy van egy második gyermeke, miután volt barátnője képeket posztolt a közösségi médiában egy újszülöttről. Rodriguez zenei karrierbe is kezdett, ami még inkább kiakasztotta a rajongóit.

A párizsi időszak volt az, amikor a csatár számára elkezdődött az igazi szappanopera. A spanyol valóságshow-sztárral, Aurah Ruizzal folytatott kapcsolata mérgezővé és zűrössé vált. A megcsalásról és a szakításról szóló pletykák közepette a párnak közös fia született. Ruiz nem követte Rodriguezt a Stoke-hoz való kölcsönbe költözéskor. Ehelyett beperelte őt apai kötelességeinek elhanyagolása miatt. A tévésztár nem segített magán, amikor úgy döntött, hogy szerepel a Big Brother-be, ahol 71 napig volt. Meglepő módon a médiából kiderült, hogy Rodriguez több mint 5000 eurót költött sms-ekre, hogy kiszavazzák. A csatár ezután viszont beperelte Ruizt rágalmazásért és zaklatásért. Rodriguez ellenkeresete sikeres volt, Ruiz kilenc nap közmunkát kapott. A pár kéz a kézben hagyta el a bíróság épületét.

Újrakezdés?

Az új évtizedbe lépve 2020 sem volt kevésbé zökkenőmentes Jesé számára. A párról készült fotók, amelyeken egy zárlatot feloldó bulit rendeztek a PSG-n csattantak. Továbbá problémák merültek fel, amikor Ruiz hazatérve azon kapta magát, hogy Rodriguez megcsalja őt a legjobb barátnőjével. Miután kidobta Rodriguezt, Ruiz hazatért Spanyolországba, és visszatért a valóságshow-ba. Miközben a La Casa Fuerta című pletyka-showban szerepelt, Rodriguez egy adásban leadott telefonhívással rajtaütött Ruizon, amelyben kijelentette: „Látom, hogy nem vagy boldog".

A csatár három év után először lépett pályára a PSG-ben, de a magánélete már túl sok volt nekik, ezért felbontották a szerződését. Rodriguez újra az UD Las Palmashoz szerződött, miután az előző év egy részét kölcsönben ott töltötte. A csatár lassan kezdte újra megtalálni góllövő cipőjét, amikor egy cserbenhagyásos balesetbe keveredett. A pletykák szerint Ruiz a tettes, miután egyezett rá az elkövető személyleírása. Ruiz és Rodriguez is tagadja állítólagos érintettségét. A dráma ellenére a pár 2022-ben újra összejött, és a közösségi médiában jelentették be eljegyzésüket. A pár tavaly év végén kötötte össze az életét, Ruiz pedig jelenleg a 29 éves Rodriguez hatodik gyermekével terhes.

Túl késő?

Rodriguez a 2021-22-es szezon végén távozott az UD Las Palmastól. A nyáron az MKE Ankaragükühöz igazolt, de 2023 januárjában szerződést bontottak vele. A török klub szurkolói a pályán kívüli botrányaira hivatkoztak, amikor kiadták az útját.

Jesé Rodríguez újjáélesztheti a Sampdoriát? A spanyol csatár korábban már bizonyította tehetségét, azonban ez idővel mintha háttérbe szorulna. Hogy képes-e elég sokáig a futballra koncentrálni, hogy ismét sikeres legyen, azt minden bizonnyal hamarosan megtudjuk.

Borítókép: Ion Alcoba/Quality Sport Images/Getty Images)

Videók