Inzaghi: Tiszteljük a Juventust, de nyerni akarunk

Az Inter trénere elárulta, milyen derbire számít.


Simone Inzaghi, az Inter edzője hangsúlyozta, hogy csapata "tiszteli" a rivális Juventust a Derby d'Italia összecsapás előtt, amely szerinte "nagyon szoros" lesz.

A kék-feketék a múlt hónapban a Napoli ellen aratott Supercoppa Italiana győzelem után is lendületben maradtak és a Fiorentina elleni 1-0-s győzelemmel visszatértek a tabella élére.

Az Inter és a Juventus még novemberben, a szezon első Derby d'Italiáján osztozott egy-egy ponton, és vasárnap este újabb feszült összecsapás várható a Stadio Giuseppe Meazzában.

A sajtótájékoztatón Inzaghi először a Juventus elleni derbivel kapcsolatos elvárásairól beszélt.

"A vasárnapi mérkőzés minden bizonnyal nagyon fontos, de nem döntő. Nagyon szoros lesz, az első mérkőzésen nem volt izgalmas, de holnap otthon játszunk a szurkolóink előtt, és megpróbáljuk a lehető legjobb formában játszani, tudva, hogy egy nagyszerű csapattal állunk szemben, amely hasonló utat járt be, mint mi." - mondta.

Megkérdezték tőle, hogy úgy érzi-e, hogy az Internek kötelessége megnyerni a mérkőzést.

"Ez a cél, minden mérkőzést a lehető legjobb módon játszunk. Jónak kell lennünk, tisztában vagyunk a meccs fontosságával, azért is, mert a saját stadionunkban játszunk, de nagyon tiszteljük a Juventust" - jelentete ki.

Az Inter-Juventus derbi február 4-én 20:45-kor kezdődik.

Borítókép: Mattia Ozbot - Inter/Inter via Getty Images

Videók