Inzaghi a harmadik debütáns

Harmadik éve olyan tréner nyeri a Scudettót, aki még sohasem volt bajnok a csapatával


Simone Inzaghi első Serie A-trófeáját nyerte hétfőn edzőként, amikor az Inter 2-1-re legyőzte a Milant és ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a tabellán.  

A srácok rendkívüliek voltak, ma reggel rávettem őket, hogy edzenek zuhogó esőben, hogy gyakorolják a beállított játékokat, és ez működött, mert a nyitógól az volt, amivel az edzéseken dolgoztunk.”

Az előző két évadban is debütáns diadalmaskodott a csapatával. Luciano Spalletti sohasem nyert még Scudettót, mielőtt 2022/23-ban első lett a Napolival. Ezt az alkalmat egy tetoválással jelölte meg a karján.

Így tett Stefano Pioli is, amikor 2021/22-ben végül megszerezte az elsőséget a Milannal.

Az Internazionale nemcsak az edzője miatt volt különleges, hanem azért is, mert az elmúlt öt szezonban minden alkalommal ott volt a bajnoki dobogón az idény végén. Az Inter 2020/21-ben és idén győzött, a 2022/23-as harmadik helyezés kivételével a többi szezonban második lett. A korábbi Lazio edző így nyilatkozott az idei címről: 

„A Lazio folytatni akarta a kapcsolatot, de úgy éreztem, ideje változtatni. Nem számítottam az Interre, éppen megnyerték a Scudettót, eladták a legjobb játékosaikat, de valami azt súgta, hogy az Interhez kell jönnöm. Már dolgoztam Marottával a Sampdoriánál, évek óta ismerem Ausiliot és Baccint, Zanettit természetesen ellenfélként, így tudtam, hogy a kétségtelen nehézségek ellenére folytathatunk egy korszakot."

(Fotó: futball-italia)

  

Videók