Ibra a könyveket ajánlotta Balotelli figyelmébe a labda helyett

Az olasz támadónak meglehetősen barátságtalan fogadtatásban volt része az Internél.


Balotelli hatalmas tehetségnek indult, de végül a legnagyobb szupersztárok közé nem tudott emelkedni. Zlatan Ibrahimovic azonban vagy egy médium, aki megérezte, hogy az olasz csatárnak nem fog össze jönni az igazi kiteljesedés karrierje során, vagy csupán elképesztően bunkó, amiért megpróbálta lebeszélni a fiatal Balotellit az álmáról.

Az olasz csatár mindössze 15 évesen debütált a Lumezzane csapatánál az olasz harmad osztályban. Egy évvel később már olyan klubok kopogtattak nála mint a Liverpool, a Chelsea, a Manchester United, a Fiorentina vagy a Barcelona. Augusztus 31-én végül az Internazionale igazolta le 340 ezer euróért 3 évre.

A milánói együttesben akkoriban olyan csatárok szerepeltek, mint Adriano, Hernán Crespo és Zlatan Ibrahimovic. Utóbbi azonban nem volt elragadtatva az Inter új szerzeményétől.

Balotelli és Fabio Cannavaro a napokban az Instagramon live-olt, ahol szurkolói kérdésekre is reagáltak. A Brescia játékosa többek között elárulta, hogyan reagált Ibrahimovic mikor először meglátta az edzésen.

Balotelli csak 16 éves volt, amikor először edzett az Internél, a Cannavaróval folytatott beszélgetésben pedig visszaemlékezett arra, hogy a svéd sztár, mit mondott neki folyton az Internél.

"Amikor az Interhez igazoltam mindössze 16 éves voltam. Az egyik nap odajött hozzám és azt mondta: Azt hiszed, hogy majd itt játszhatsz? Fejezd be az edzést, és felejtsd el, hogy labdarúgó leszel.”


"Minden egyes alkalommal, amikor együtt voltunk fent a pályán azt mondta, hogy nem vagyok elég jó, felejtsem el a focit és inkább tanuljak."


(Kép: New Press/Getty Images)

Balotelli csak egy tinédzser volt, aki próbált nevet szerezni magának a labdarúgásban, ezzel szemben Ibrahimovic azt javasolta neki, hogy hagyjon fel az álmával. Ez még Ibrától is meglehetősen goromba volt.

Azt nem tudni, hogy a svéd klasszis miért tanácsolta ezt az ifjú Balotellinek. Talán csak próbálta motiválni a balhés támadót, vagy lehet attól tartott, hogy kitúrja a csapatból. Bármi is legyen az oka, Ibrahimovic megjegyzéseit nem fogadta meg a balhés támadó.

A 35-szörös olasz válogatott 17 évesen debütált az Interben, ahol 59 meccsen 20 gólt szerzett és 2010-ben elnyerte a Tuttosport Golden Boy elnevezésű díját, amely az adott év legjobb 21 éven aluli játékosát illeti az újságírók szavazata alapján.

Borítókép: givemesport

Forrás: givemesport

Videók