Hivatalos: Paolo Maldini távozik az AC Milantól

Az olaszok legendája 2018 óta töltötte be az igazgatói posztot.


 Hivatalos oldalán jelentette be az AC Milan csapata, hogy Paolo Maldini azonnali hatállyal távozik a klub igazgatói posztjáról.

Pletykák már eddig is terjedtek a most hivatalos megerősített hírről, amivel kapcsolatban azt beszéli az internet népe, hogy Gerry Cardinale tulajdonos köszönte meg a munkáját a minden szempontból legendaként jellemezhető Maldininek.

Az igazgatóként 2018 óta tevékenykedő olasz szakember állítólag azon különbözött össze Cardinaleval, hogy a hétfői, következő szezonra vonatkozó tervek kapcsán kiderült: a vezetőség nem tervez komolyabb erősítéseket, amivel továbbra is versenyképes maradhatna az együttes a legmagasabb szinten is, írja a Footbal Italia oldala.

A klubikon mellett az is kétséges, hogy a jobbkezének számító Frederic Massara marad-e a helyén. Valószínűsíthető az is, hogy a vezető játékosmegfigyelő Geoffrey Moncada és a vezérigazgató Giorgio Furlani kezébe kerül nagyobb hatalom.

A szurkolók szemében az első reakciók alapján természetesen a tulajdonos személye a bűnös, hiszen a hűség mintaképének kirúgásán felül, ha valóban a fent említett ok játszott közre benne, akkor akár úgy értelmezhető a cselekedet, hogy az irányt kijelölték, akinek nem tetszik, annak arra van az ajtó.

Borítókép: Getty Images / AC Milan  Giuseppe Cottini

Videók