Hivatalos: A Juventust megbüntették

10 pont levonást kaptak végül.


A Juventust 10 pont levonással sújtották a Serie A-ban és a hetedik helyre küldték vissza, miután a szövetségi fellebbviteli bíróság ítéletet hozott a tőkenyereség-botrányban.

A klubot bűnösnek találták abban, hogy a tőkenyereség növelése érdekében mesterségesen felduzzasztották az átigazolási díjakat, és ezzel azt a látszatot keltették, mintha sokkal nagyobb klubvagyont mozgatnának, mint amekkorával a valóságban rendelkeztek. A meghallgatásra hétfőn került sor Rómában, ahol Giuseppe Chiné, a FIGC ügyésze ismertette az ügyét, és 11 pontos büntetést javasolt, ami az eredetileg kért kilenc ponthoz képest 2023 januárjában emelést jelent. Ehelyett a testület válasza 10 pontos büntetés volt.

A Serie A-ban elfoglalt pozíciójuk 69 pontról 59-re csökkent, amivel a második helyről a hetedikre csúsztak vissza. Elméletileg a Juve újabb fellebbezést nyújthatna be, de tekintve, hogy a legutóbbi próbálkozás során egyetértettek abban, hogy a klub megsértette a 4. cikkelyt - amely a fair playre és a sportszerűségre vonatkozik -, nem valószínű, hogy sikerrel járna.


Borítókép: Jonathan Moscrop/Getty Images

Videók