Három olasz sztáredző is jelölt a Napoli padjára

Nyártól komoly névre bízná a nápolyi kispadot De Laurentiis klubelnök.


A Napoli újabb edzőváltásra készül. Ezúttal a Serie A-n belül történhet egy érdekes lépés.

Ebben a szezonban elképesztő sebességgel pörög az edzői körhinta a Napolinál. Rudi Garcia az olasz bajnok kispadján kezdte a szezont, de hamar elvesztette az állását, őt Walter Mazzarri követte, akit nem sokkal a Napoli legutóbbi, Barcelona elleni mérkőzése előtt Francesco Calzona váltott.

A jelenlegi tréner szerződése - aki a szlovák válogatott irányításával is egybekötve végzi ezt a munkát - csak a szezon végéig érvényes. Nem valószínű, hogy sokáig marad ebben a pozícióban. Csodát kellene tennie, elvinnie a csapatot a Bajnokok Ligája következő kiírásába. Az együttes jelenleg a kilencedik helyet foglalja el, szerdán (azaz február 28-án) a Sassuolo ellen lépnek pályára.

Az Il Mattino napilap azt állítja, hogy Aurelio De Laurentiis álma Antonio Conte alkalmazása. Kétséges azonban, hogy ő a nápolyi munka mellett döntene. Ebben a helyzetben két edző került előtérbe. Állítólag a milánói Stefano Pioli a favorit, rajta kívül a frienzei Vincenzo Italiano merült fel.

Pioli szerződése a Milannal csak 2025 nyarán jár le. Bár az 58 éves szakember csapata a tabella harmadik helyén áll, a helyzete nem túl erős. A média rendszeresen arról számol be, hogy a szezon után elveszíti az állását. Italiano szerződése idén június végén jár le.

Borítókép: Getty Images

Videók